Predsjednik HDZ-a mr. sc. Andrej Plenković dao je - nakon sastanka s predstavnicima Mosta - izjavu za brojne okupljene novinare. Zajedno s njim bio je čelnik Mosta Božo Petrov koji je, također, dao izjavu. Sastanak se održao u prostorijama Mosta u Zagrebu.

Izjavu predsjednika Plenkovića - kao i odgovore na pitanja novinara - možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O SASTANKU

Zahvalio bih g. Petrovu i kolegama iz Mosta na gostoprimstvu. Danas smo prvi puta u prostorijama Mosta. Održali smo razgovore sukladno hodogramu koji je bio dogovoren prošlog tjedna. Nikakvog zastoja u pregovorima nije bilo. Stručne skupine danas su razgovarale o detaljima budućeg programa Vlade. Na sastanku smo se dotakli teme ustroja buduće Vlade. Postupno se približavamo u stajalištima.

O STABILNOJ VLADI

Naš je cilj u dogovoru s Mostom stvoriti stabilnu parlamentarnu većinu i Vladu koja će četiri godine - uz jasnu podršku Hrvatskog sabora - provoditi program u interesu svih hrvatskih građana. Imamo dovoljno vremena ovaj tjedan da dogovorimo sve preostale detalje. Uvjeren sam da ćemo najkasnije u ponedjeljak - kada su zakazane nove konzultacije kod predsjednice RH - biti u poziciji dobiti i njeno povjerenje za sastav buduće hrvatske Vlade.

O IZGRADNJI POVJERENJA

Radimo po načelu da ništa nije dogovoreno dok sve nije dogovoreno. To podrazumijeva i program i ustroj Vlade. Želimo učinkovitu i racionalnu Vladu, s brojem ministarstava koji će omogućiti učinkovito provođenje prioriteta rada Vlade. Smatram da je najvažnije što smo u protekla tri tjedna razgovara ostvarili to da smo izgradili povjerenje i partnerstvo. Po mom dubokom uvjerenju, to je najvažnije za stabilnost funkcioniranja buduće Vlade. Upravo ćemo na tom planu iznjedriti dogovore u sljedećih nekoliko dana.