S predsjednikom Tomislavom Karamarkom večeras je na RTL Danas emitiran kratki intervju iz Središnjice. Intervju - kojeg je vodila novinarka Nataša Božić - možete pogledati u cijelosti, a u nastavku i pročitati:

Izbori su iza nas. Hrvatska raste tvrdi kako su oni pobjednici, zbrojili su si mandate manjina i IDS-a. Kako to komentirate? 

Oni sada sve živo zbrajaju. Mi smo pobijedili na ovim izborima - jer imamo najviše mandata. Njihova koalicija ima nešto manje mandata. Što bi oni htjeli - to je sada druga priča. Oni sada vrlo lako odriču nama pravo i na ona tri mandata iz dijaspore - čime krše zakon. Prema tome, to su smiješne interpretacije.

Pretpostavljam da ćete prvo razgovarati s Mostom bez kojeg nema sastavljanja vlade. Na kojoj platformi ćete razgovarati?

Već dugo najavljujemo reforme i naš program. Evo ga, odlično vrijeme! Došlo je vrijeme za realizaciju tog programa. Razgovarat ćemo o programima, sličnostima programa, komplementarnostima i o reformama koje su nužne.

Jeste li raspoloženi za razgovore s nekim drugim opcijama, recimo IDS-om?

Prije izbora sam rekao da ćemo razgovarati sa svima koji su spremni boriti se na zajedničkoj platformi za bolji život u Hrvatskoj. Stranka smo koja je osvojila najviše mandata. Mi smo pobijedili. Kao vodeća stranka pozivamo sve da se idemo boriti da spriječimo da se mladi ne iseljavaju iz Hrvatske, da otvaramo radna mjesta…

Nepotvrđene informacije su da ljevica nudi Mostu premijersku poziciju. Jeste li vi spremni na takvu političku trgovinu?

Kada pričate o dužnostima i funkcijama, to je u drugom, trećem, četvrtom planu. Mi smo se u kampanji borili da prezentiramo svoj program. Dugo smo ga radili. Ozbiljna je situacija da se on provede u stvarnosti. Moramo se ozbiljno postaviti. Nismo trgovci, a pretpostavljam da ni gospoda iz Mosta nisu trgovci.

Dakle, očekujete da Predsjednica RH Vama ponudi mandat za sastavljanjem vlade?

Da, naravno. Mi smo pobjednička stranka - imamo najviše mandata. To se tako radi u zapadnom svijetu.