Nakon što je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izrazio zadovoljstvo sastankom s predsjednicom RH Kolindom Grabar-Kitarović na Pantovčaku te ocijenio odličnom njezinu inicijativu da sa čelnicima stranaka razgovara o izlasku iz gospodarsko-socijalne krize, odgovarao je i na ostala pitanja mnogobrojnih novinara. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-zadovoljan-sam-predsjednica-se...

Komentirao je, među inim, plan reformi“ koji danas u Bruxellesu prezentiraju ministri Lalovac i Grčić, HDZ-ov cjeloviti Program gospodarskog oporavka i zapošljavanja, proslavu 20. obljetnice Oluje u Kninu, fizički napad na izaslanstvo Hrvatskog nogometnog saveza…

O VLADINU ODLASKU U BRUXELLES

Teško je biti Nostradamus i predvidjeti ishod. A možda i nije teško - bojim se da Vladine reformske mjere neće zadovoljiti zahtjeve Bruxellesa! Želimo biti konstruktivna opozicija i volio bih da Vlada uspije. Svaki uspješni zahvat ove vlade značio bi otvaranje radnih mjesta, smanjenje broja ljudi koji iseljavaju iz države… Nažalost, moram priznati da sam skeptičan - sve ono što su dosad pokazali ne ukazuje kako bi mogli pronaći bilo kakvo kvalitetno rješenje.

O UHLJEBLJIVANJU U JAVNIM PODUZEĆIMA

Problem nije u jamstvima javnim poduzećima, nego u menadžmentu. Stalno pričamo o repu problema - o posljedicama. Javna poduzeća moraju imati najbolje menadžmente, no Vlada je u samom startu pogriješila jer se dvije godine bavila isključivo kadroviranjem, postavljajući u javna poduzeća stranačke poslušnike, a ne stručnjake. Javna poduzeća trebaju pomagati Vladi i državnom proračunu, a ne obrnuto. Golema sredstva se gube, a to je i ministar Lalovac jučer priznao! 

O HDZ-ovu PROGRAMU GOSPODARSKOG OPORAVKA 

Predsjednici Republike predstavio sam smjernice gospodarskog programa HDZ-a, u kojoj je fazi njegova izrada, kada će biti gotov i kada ćemo ga objaviti. Stalno slušamo pitanja kada će biti objavljen: novinari se, zanimljivo, više bave našim programom nego Vladinim neuspjesima i propašću Plana 21. Program ćemo predstaviti kada ocijenimo da je to oportuno - to je naše pravo. Osim bazičnog programa koji će odrediti pravac razvoja našeg gospodarstva, izradili smo i katalog razvojno-investicijskih projekata za sljedeće desetljeće ili dva.  

O PROSLAVI OLUJE U KNINU

Predsjednica i ja nismo danas razgovarali o tome treba li se proslava 20. godišnjice Oluje održati i u Zagrebu. No moje je stajalište jasno - ne smijemo eksperimentirati. Ne samo zbog troškova, nego i zato što bi taj „novi scenarij“ mogao produbiti podjele. Ja sam za Knin, branitelji su za Knin. Građani su naučili na Knin, Knin je simbol pobjede. Jednog dana - kada bude više novca - zacijelo ćemo biti za mimohod u Zagrebu. Možda za 25. obljetnicu. 

O NAPADU NA IZASLANSTVO HNS-a

Naravno da osuđujemo napad na izaslanstvo Hrvatskog nogometnog saveza. Svi prijepori se moraju riješiti za stolom. Ako postoje nesporazumi između HNS-a i Hajduka, oni se moraju riješiti. Obračun na cesti i fizički napad zasigurno nisu način.