Siče (Općina Nova Kapela, Brodsko-posavska županija) . Na OPG-u g. Antuna Vrakića danas su predstavljeni izborni program HDZ-a „Gospodarski rast, nova radna mjesta i društvena pravednost“ i kandidati naše liste za V. izbornu jedinicu. Na jednom mjestu okupilo se mnoštvo članova i simpatizera naše stranke. Kvaliteta izbornog programa i vjerodostojnost kandidata za pobjedu HDZ-a!

I ova će lista u sljedećim tjednima pokazati vjerodostojnost i pridobiti povjerenje birača. Za nas je najbitniji gospodarski rast, nova radna mjesta, demografska obnova, jačanje institucija i društvena pravednost. Te su poruke posebno bitne u ovom dijelu Hrvatske - opterećenim depopulacijom, odlascima mladih i problemima poljoprivrednika. Dio programa koji se odnosi na poljoprivredu svojevrsni je projekt - Slavonija. To je izuzetno bitna poruka! - poručio je, između ostalog, u svom govoru predsjednik HDZ-a mr. sc. Andrej Plenković.

Govor predsjednika Plenkovića možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Plenković: Novi Zakon o poljoprivrednom zemljištu - stavljanje u funkciju neobrađenih površina!

Rekao sam prije nekoliko dana da će naše liste biti sastavljene od kvalitetnih i vjerodostojnih ljudi - koji su se dokazali ne samo u političkom angažmanu, već i u profesionalnim karijerama te svojim dosadašnjim postignućima. Ovo predstavljanje potvrđuje da je i V. izborna jedinica pobjednička za HDZ - ponovno zastupljena izuzetno kvalitetnim kandidatima.

Fokus na gospodarstvo - jaku Slavoniju

I ova će lista u sljedećim tjednima pokazati vjerodostojnost i pridobiti povjerenje birača. Za nas je najbitniji gospodarski rast, nova radna mjesta, demografska obnova, jačanje institucija i društvena pravednost. Te su poruke posebno bitne u ovom dijelu Hrvatske - opterećenim depopulacijom, odlascima mladih i problemima poljoprivrednika. Dio programa koji se odnosi na poljoprivredu svojevrsni je projekt - Slavonija. To je izuzetno bitna poruka. Novi Zakon o poljoprivrednom zemljištu omogućit će stavljanje u funkciju brojnih neobrađenih površina. Drugo - omogućit će prodaju, koncesiju i zakup, pa i darivanje poljoprivrednog zemljišta, onima koji su u stanju od njega učiniti obradive površine i povećati poljoprivrednu proizvodnju.

Pomoć mladim poljoprivrednicima

Želimo i novi Zakon o obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima - pomoći ljudima da njihove aktivnosti budu kvalitetnije regulirane i da država omogući kvalitetni okvir. Pomoći ćemo mladim poljoprivrednicima - da vidimo koje zemljište može biti darovano i tako im damo inicijalni poticaj postati kvalitetnim poljoprivrednicima.

Sredstva iz EU fondova

U godinama koje su pred nama trebamo iskoristiti sva sredstva koja se odnose i na izravna plaćanja i na ruralni razvoj. Podsjetit ću - više od 370 milijuna eura godišnje na izravna plaćanja i oko 330 milijuna eura za ruralni razvoj. S prelaskom niza izravnih plaćanja s hrvatskog proračuna na onaj EU, rasteretit ćemo dio našeg proračuna koji se odnosi na poljoprivredu.

POREZNO RASTEREĆENJE - GOSPODARSKI RAST!

Govor prvog na listi za V. izbornu jedinicu dr. sc. Zdravka Marića možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Čuli ste što kandidati na listi HDZ-a za V. izbornu jedinicu imaju reći o svom radu - čuli ste jedan uistinu kvalitetan i homogen stav da je potrebno napraviti jednu kvalitetnu gospodarsku obnovu. Gospodarstvo je, naime, u fokusu izbornog programa - kojeg smo predstavili prije nekoliko dana. Uporišne točke: gospodarski rast i radna mjesta. To je prioritet: kako na nacionalnoj, tako i lokalnoj razini. Ne možemo zanemariti segment demografske obnove - pred nas stavlja veliku dozu odgovornosti i zadaće. A jedan od fokusa je i ravnomjeran razvoj svih hrvatskih regija.

Porezna reforma

Ovaj dio Hrvatske treba biti na vrhu ljestvice kojima treba stvoriti uvjete da se može normalno raditi. To je glavni interes svih nas ovdje. U izbornom programu smo prezentirali cjeloviti sustav porezne reforme. On stavlja veliki naglasak na porezno rasterećenje i porezni dio koji će dodatno stimulirati proizvodnju - prije svega poljoprivrednika, obrtnika, malih i srednjih obrtnika. Ustrajat ćemo da to provedemo u djelo.

PREDSTAVLJANJE KANDIDATA ZA V. IZBORNU JEDINICU

S GRAĐANIMA U NOVOJ GRADIŠCI

Nakon predstavljanja kandidata V. izborne jedinice u Siču, predsjednik Plenković je posjetio Novu Gradišku - družio se s građanima i pribivao tradicionalnoj glazbenoj manifestaciji „Novogradiško glazbeno ljeto“. Zajedno s Plenkovićem bili su i naši kandidati na listi za V. izbornu jedinicu. Mnogi građani srdačno su ih dočekali i izrazili u razgovoru potporu za predstojeće parlamentarne izbore.

Valja spomenuti da se ova iznimno posjećena tradicionalna glazbena manifestacija - koja traje od 18. do 21. kolovoza - ove godine održava po 21. put.