Predsjednik HDZ-a mr. sc. Andrej Plenković u Vodicama je - gdje se družio i razgovarao s brojnim građanima - dao izjavu za brojne okupljene novinare. Zajedno s njim bili su naše kandidatkinje i kandidati u IX. izbornoj jedinici.

Izjavu predsjednika Plenkovića - kao i odgovore na pitanja novinara - možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O POBJEDNIČKOJ IX. IZBORNOJ JEDINICI

Jako mi je drago da smo uoči kraja izborne kampanje danas ovdje u Vodicama - s gradonačelnicom Vodica i nositeljicom naše liste Brankom Juričev Martinčev. Kandidatkinje i kandidati i u IX. izbornoj jedinici jako su dobro predstavili program HDZ-a. U više nego dobroj smo poziciji dobiti više mandata nego na prošlim izborima. Moja ambicija je da u IX. izbornoj jedinici ostvarimo 9 mandata - ona je jedno od najjačih uporišta HDZ-a u Hrvatskoj. S ovom listom smo uistinu napravili pun pogodak. U Splitu večeras imamo skup za cijelu Dalmaciju - na njemu će biti kandidatkinje i kandidati u X. izbornoj jedinici. Zajedno s nositeljem liste, mojim prijateljem generalom Damirom Krstičević. Očekujem jednu pravu pobjedničku atmosferu - kao uvertiru u uspjeh 11. rujna.

O KVALITETI PROGRAMA I POBJEDI

Moj optimizam za IX. izbornu jedinicu ne temelji se samo na anketama, nego na više posjeta u proteklih nekoliko tjedana. Bili smo u Šibeniku, Zadru, Drnišu, Kninu, Jasenicama… Nakon toga - Otočac i Gospić. Sada smo u Vodicama, potom idemo u Skradin. Naš program je prepoznat. Ljudi se s ovakvim HDZ-om - usmjerenim na budućnost, nova radna mjesta, gospodarstvo, demografsku obnovu i društvenu pravednost - jako lako identificiraju.

U SKRADINU - GRADU DUGE POVIJESTI

Nakon Vodica, predsjednik Plenković je - zajedno s našim kandidatima u IX. izbornoj jedinici - posjetio (povijesni) grad Skradin (sjeverno od Šibenika). Brojni susreti, druženja i razgovori s građanima. Valja istaknuti da je Skradin u srednjem vijeku bio sjedište biskupije, a na području grada brojna su arheološka nalazišta, istinski svjedok bogatog povijesnog naslijeđa i kulture.

Predsjednik Plenković pohodio je Crkvu Rođenja Blažene Djevice Marije - u kojoj se nalazi šest oltara te orgulje postavljene 1776 . Posvećena je kao katedrala 16. travnja 1758.