SDP izvrće istinu, manipulira činjenicama i pokušava prikazati nešto što je stvarno i realno na svoj osebujan način. Grčićevi „izračuni“ i prljava kampanja - jedini su program Milanovića i SDP-a. Naravno da u „Hrvatska raste „- kada Grčić „računa“. U ponedjeljak je u Hrvatskoj, prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, bilo 258 850 nezaposlenih. A jučer - 262 940 nezaposlenih! U osam dana, dakle, 4 090 naših sugrađana izgubilo je radno mjesto! - sažetak je to ključnih poruka s današnje konferencije za novinare koju su u Središnjici održali glasnogovornik Kluba zastupnika HDZ-a (i član nacionalnog Predsjedništva) Gordan Jandroković i predsjednik HDZ-ova Odbora za financije doc. Dr. Tomislav Ćorić.

Njihove izjave možete pogledati, a u nastavku donosimo ključne poruke:

JANDROKOVIĆ: Grčićev „izračun“ PDV-a - ogledalo SDP-ova „rada“!

SDP izvrće istinu, manipulira činjenicama i pokušava prikazati nešto što je stvarno i realno na svoj osebujan način. Željeli smo da iz prve ruke vidite što se jučer dogodilo i što je glavni gospodarski strateg SDP-a Grčić izjavio. Cijeli mandat i djelovanje SDP-a se mogu svesti na minutu Grčićeve izjave u HTV-ovoj emisiji „Otvoreno“.

SDP-ove magle i obmane

Grčićevi „izračuni“ i prljava kampanja - jedini su program Milanovića i SDP-a. Kontinuirano obmanjivanje, manipuliranje i laž, postala su normalna stvar. Tako smo i danas, tijekom dana, imali priliku čuti da strateg SDP-a Grčić tvrdi da je ovo bio „lapsus“. Upravo zato smo htjeli pokazati da nije lapsus, nego tvrdnja za koju se borio na sve moguće načine. Jer, ako kaže da je to lapsus, onda je cijeli njihov četverogodišnji mandat jedan veliki lapsus. Svi smo bili svjedoci raznoraznih izjava, nedosljednosti i netočnosti g. Grčića. 

Grčić „strateg“

A jučer je bilo gotovo nestvarno Grčića kako ne zna izračunati prihod od PDV-a. To je uistinu bio dokaz kako SDP radi. Stoga i ne čudi što poručuju „Hrvatska raste“. Naravno da u njihovim glavama Hrvatska raste - kada Grčić „računa“. A ovako kako računa, tako je izračunao i sve ostale brojke. Ovo je potpuno jasan dokaz zašto SDP ne želi sučeljavanja timova i programa. Program nemaju, a „strateg“ Grčić glavni je čovjek u tom njihovu timu. SDP ne želi sučeljavanje - jer se boje. 

ĆORIĆ: SDP-ove besmislene predizborne poruke!

Budući da u zadnje vrijeme jako mnogo baratamo brojkama, osvrnut ćemo se na još jedan detalj. Slogan vlade na odlasku u predizbornoj kampanji je „500 novih radnih mjesta tjedno“. No, pogledajmo kako je to izgledalo u proteklom tjednu - u ponedjeljak je u Hrvatskoj, prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, bilo 258 850 nezaposlenih. A jučer - 262 940 nezaposlenih! U osam dana, dakle, 4 090 naših sugrađana izgubilo je radno mjesto. Toliko o SDP-ovim besmislenim predizbornim porukama!