Tajnik HDZ-ova Odbora za branitelje Josip Vidović sinoć je gostovao u HTV-ovom Dnevniku 3. Komentirao je, među inim, ovogodišnju proslavu Oluje te naglasio da nas takav slavni datum hrvatske povijesti treba spajati, a da je tužno da se iniciraju podjele. Istaknuo je, također, da je nerazumljivo da Vlada u teškoj ekonomskoj i socijalnoj krizi baca građane u dodatni trošak održavanjem vojnog mimohoda u Zagrebu.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-iz-gospica-na-proslavi-oluje-u...

Ključne poruke Vidovića možete pogledati u cijelosti, a u nastavku i pročitati: 

Za zajedništvo, protiv podjela! 

HDZ je uvijek imao jasna načela i stavove, a mi od tih načela ne odstupamo. Svi znamo da je Knin povijesni hrvatski grad i držimo da se tamo mora održati obilježavanje Oluje. HDZ je žalostan kada se radi o ovakvim podjelama. Oluja nas sve treba spajati, žao mi je što premijer i svi koji su odlučivali o ovoj temi nisu najprije sjeli sa zapovjednicima Oluje i predstavnicima braniteljskih udruga. Branitelji podržavaju održavanje Oluje u Kninu, a za njihovo mišljenje i stav nitko nije pitao. Nezadovoljni smo, jer pojedinci uvijek mijenjaju povijest kad dođu na vlast. Nigdje nismo jasno čuli izjavu predsjednice o vojnom mimohodu u Zagrebu, no rekla je da će poduprijeti zajedništvo hrvatskog naroda i neće sudjelovati u podjelama! 

Dostojanstveno i bez trošenja!

Moramo biti odgovorni, jer znamo da je država u ekonomskoj krizi, stoga me čudi da je Vlada posegnula za dodatnim trošenjem u ovakvim trenucima. Naglašavam, uvijek smo za dostojanstveno obilježavanje Oluje.  

A tko misli na branitelje?!

Teško je zbog tehničkih i organizacijskih mogućnosti obilježiti taj dan Oluju na dva mjesta, jer branitelji nemaju ni helikoptere, avione, niti limuzine da bi ujutro došli u Knin. A ne mogu se ni iscrpljeni i umorni vraćati u Zagreb. Moramo razmišljati na način da su branitelji u godinama i ne mogu to izdržati.