Predsjednik Vlade RH i HDZ-a mr. sc. Andrej Plenković danas je ujutro na svom biračkom mjestu - Trg Francuske republike 15, Područni ured Črnomerec - glasovao u drugom krugu lokalnih izbora.

U izjavi je za brojne okupljene novinare pozvao je sve birače da u što većem broju izađu na izbore.

- Bilo bi mi drago da i u drugom krugu lokalnih izbora što veći broj hrvatskih građana ispuni svoju dužnost - sudjeluje na njima i svoje povjerenje onima za koje očekuju da postanu čelnici tijela lokalne samouprave. Za jačanje demokracije u Hrvatskoj važna je što veća participacija na izborima. Kandidati su u proteklih nešto više od mjesec dana pokazali sve svoje ideje i programe. Sada je na hrvatskim biračima da daju povjerenje onima za koje smatraju da će najbolje ispuniti njihova očekivanja.

SUĆUT U POVODU TERORISTIČKOG NAPADA U LONDONU

Predsjednik Plenković se osvrnuo i na teroristički napad u Londonu i izrazio sućut obiteljima stradalih i Vladi Ujedinjenog Kraljevstva. Kazao je da je teroristički napad u Londonu još jedno upozorenje koliko moramo voditi računa o sigurnosti te najavio da će Vlada RH uskoro u proceduru uputiti novu Strategiju o nacionalnoj sigurnosti i Zakon o domovinskoj sigurnosti.

- Moja sućut obiteljima žrtava, premijerki Theresi May i cijelom britanskom narodu. Ovo je još jedno upozorenje koliko moramo voditi računa o unutarnjoj i vanjskoj sigurnosti. U sljedećim ćemo tjednima u proceduru uputiti novu Strategiju nacionalne sigurnosti i Zakon o domovinskoj sigurnosti. Očekujem od svih službi Republike Hrvatske - prije svega policije i obavještajne agencije - da u tijesnoj suradnji sa našim partnerima, našim susjednim zemljama, s ključnim globalnim akterima razmjenjuju informacije kako bismo, što se Hrvatske tiče, prevenirali bilo kakve slične situacije"