Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić - posljednji, 14. na našoj listi u II. izbornoj jedinici - odgovorio je za 24sata na pet „vrućih“ pitanja. Mini-intervju prenosimo u cijelosti:

1./ Zadnji ste na listi iako ste zamjenik šefa HDZ-a. Kako to?

Svako mjesto na listi HDZ-a je časno i pobjedničko. Sam sam zatražio da budem na posljednjem mjestu na listi. Time sam poručio da nije važno na kojoj si poziciji, da nisu važne taštine i osobne ambicije, nego koliko vlastitim snagama možeš pripomoći ukupnoj pobjedi svoje stranke na dobrobit svog naroda i svih hrvatskih građana. Moja politika je politika za malog čovjeka. Za narod. Kako bi mali ljudi pobijedili, velika politika mora gubiti. Izbori se odnose na konkretne probleme ljudi.

2./ Borite se za preferencijalne glasove. Je ste li nervozni zbog neizvjesnosti?

Nema nervoze. Ušao sam u politiku kako bih služio svom narodu, kako bih bio njegov glas, a ne kako bih ostvario neke svoje ambicije. Hvala Bogu, imam svoje dvije ruke i glavu da skrbim o svojoj djeci te da pomažem dragim ljudima i svojoj zajednici - imam što raditi i izvan Hrvatskog sabora.

3./ Zlatko Hasanbegović je u vašoj izbornoj jedinici. Je li vam on najžešći rival u borbi za glasove?

Svaki glas za bilo kojeg kandidata ili kandidatkinju na našoj listi je glas za HDZ i bolju Hrvatsku.

4./ Imate li ambicije za ministarsko mjesto?

Nikad nisam patio za funkcijama, tako da ni sad o tome ne razmišljam. Umjesto da politika služi narodu, narod služi politici. To moramo mijenjati.

5./ Koji će biti prvi potezi HDZ-a ako sastavite Vladu? Je li moguća velika koalicija HDZ-a i SDP-a?

Osobno, istodobno bih povukao dva poteza. Prvi, odmah bih donio oveći paket naših detaljno razrađenih gospodarsko-socijalnih mjera te time olakšavajući život hrvatskim građanima počeo realizirati HDZ-ov program gospodarskog rasta, zapošljavanja i društvene pravednosti. Drugi, stavio bih u proceduru jedinstveni ustavni Zakon o pravima hrvatskih branitelja i stradalnika u Domovinskom ratu kako bih simbolički naglasio da se suvremena Hrvatska temelji na vrijednostima Domovinskog rata - vrijednostima za koje se zalagao dr. Franjo Tuđman. Pokrenimo našu zemlju koju volimo. Na veliku koaliciju nikad se nije niti pomislilo u HDZ-u. Ona ne dolazi u obzir. Imat ćemo dovoljno mandata za parlamentarnu većinu i stabilnu vladu.

RTL cijeli dan u kampanji s Brkićem

Milijan Brkić uzduž i poprijeko, dan i noć, prolazi II. izbornom jedinicom. Jedan takav dan i dobar dio noći s njim i njegovim timom provela je i ekipa RTL-a. Sa „zvijezdom preferencijalne kampanje HDZ-a“, kako ga nazivaju, bili su od Zagreba do Križevaca i natrag. Reportažu možete pogledati na donjem linku:

http://www.vijesti.rtl.hr/video/vijesti/121947/bili-smo-od-zagreba-do-krizevaca-i-natrag-sa-zvijezdom-preferencijalne-kampanje-hdz-a-milijanom-brkicem/