Zajedništvo. Ponos. Domoljublje. Ukupno 2 122 izaslanika i izaslanica okupilo se danas u Koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“ u Zagrebu na XVII. Općem saboru HDZ-a. Oni će izabrati rukovodstvo stranke i stranačka tijela. Time će završiti unutarstranački izbori, a, kao što znate, 17. travnja po načelu „jedan član - jedan glas“ s više od 90 000 glasova za predsjednika stranke izabran je Tomislav Karamarko.

Pobjednička stranka

Velebni događaj obilježen je uz hrvatske trobojnice i stranačke zastave te pobjednički zanos u ozračju nikad snažnijeg zajedništva najveće, stožerne stranke hrvatskog naroda. Snažnim, gromoglasnim pljeskom pozdravljen je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko. Pobjednička smo stranka, temeljna stranka hrvatskog naroda. U zadnje četiri godine pobijedili smo na svim izborima. Pojačani novom snagom i energijom započet ćemo novi pobjednički ciklus - koji će još dugo trajati.

Zajedništvo za boljitak Domovine

U govoru se prisutnima obratio glavni tajnik (i kandidat za zamjenika predsjednika HDZ-a) Milijan Brkić te tako otvorio XVII. Opći sabor. Na početku svog govora pozdravio je predsjednika HDZ-a (i prvog potpredsjednika Vlade) Tomislava Karamarka, sve izaslanike, članove obitelji dr. Tuđman, utemeljitelje stranke, premijera Tihomira Oreškovića i ministre u Vladi RH, te brojne goste. Naglasio je da je potrebno u zajedništvu i jedinstvu stvoriti pretpostavke za razvoj i budućnost Domovine.

- Prije nego što pozovem prvu skupinu radnog Predsjedništva, sve vas zajedno još jednom pozivam na zajedništvo i jedinstvo. Sloga, zajedništvo i ljubav prema Domovini krasili su nas svih ovih 26 godina. Snagu i ljubav koju su naši utemeljitelji - zajedno s prvim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom - imali 1989. pronađimo u sebi. I u tom žaru stvorimo uređenu Hrvatsku i pretpostavke za budućnost naše Domovine i naše djece.

Govor glavnog tajnika HDZ-a Brkića možete pogledati u cijelosti: