Reakcije su na liste kandidata i glavne smjernice programa pozitivne - očekujem angažiranu kampanju u svim izbornim jedinicama. To smo jučer započeli na Hvaru u X. izbornoj jedinici. Bilo je jako dobro - poslana je poruka o ravnomjernom regionalnom razvoju. Optimističan sam. Vrlo smo se brzo konsolidirali. HDZ zajedno s partnerima u ove izbore ide na pobjedu! - istaknuo je, između ostalog, predsjednik HDZ-a mr. sc. Andrej Plenković u izjavi za brojne okupljene novinare.

Izjavu predsjednika HDZ-a - kao i odgovore na pitanja novinara - možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O PRIPREMAMA ZA POBJEDU

Nakon predstavljanje izbornog programa HDZ-a, danas smo ovdje u stranci održali sastanak sa praktički svim kandidatima na listama HDZ-a. Izložili smo koncept kampanje, strategiju po pojedinim izbornim jedinicama, strategiju za XI. izbornu jedinicu, korištenje preferencijalnog glasovanja - mislim da će to biti vrlo dobro. Dat ćemo mogućnost našim kvalitetnim kandidatima - koji su izvrstan spoj iskustva i mladosti, spoj dokazanih i angažiranih ljudi. Reakcije su na liste kandidata i glavne smjernice programa pozitivne - očekujem angažiranu kampanju u svim izbornim jedinicama. To smo jučer započeli na Hvaru u X. izbornoj jedinici. Bilo je jako dobro - poslana je poruka o ravnomjernom regionalnom razvoju. Optimističan sam. Vrlo smo se brzo konsolidirali. HDZ zajedno s partnerima u ove izbore ide na pobjedu.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/iz-hvara-vodit-cemo-brigu-o-nasim-ot...

O SASTANKU I KAMPANJI

Na sastanku smo naglasili povezanost ovih izbora s onima koji će biti u svibnju 2017. Želimo vidjeti vertikalnu povezanost između nacionalne kampanje i prioriteta u jedinicama područne i lokalne samouprave. Naš slogan „Vjerodostojno“ pogađa upravo ono što želim da HDZ bude - i kada je riječ o sadržaju i kada je riječ o ljudima koji će provesti program. Svi kandidati su spremni biti angažirani do početka izborne šutnje. Upoznati su s temeljnim smjernicama programa - znat će ga kvalitetno artikulirati u kampanji. Vodit će se korektna kampanja s obzirom na preferencijalne glasove, u okviru lista i kandidata HDZ-a.