Predsjednik Tomislav Karamarko danas je u Središnjici HDZ-a u Zagrebu održao sastanak s bivšim predsjednikom slovačke vlade (zastupnikom u parlamentu i predsjednikom Wilfried Martens Centra za europske studije) Mikulášom Dzurindom i bivšim ministrom financija (i zastupnikom u slovačkom parlamentu) Ivanom Miklošem. Tema sastanka bila je naš gospodarski program - konkretne mjere za oporavak hrvatskog gospodarstva.

Na sastanku su uime HDZ-a sudjelovali i međunarodni tajnik dr. Miro Kovač, eurozastupnica Ivana Maletić i predsjednik HDZ-ova Odbora za financije dr. sc. Tomislav Ćorić.

Konkretne mjere za oporavak gospodarstva

Nakon sastanka, predsjednik Karamarko dao je izjavu za medije. Izjavu možete pogledati u cijelosti, a u nastavku i pročitati:

Održali smo sastanak s bivšim slovačkim premijerom g. Dzurindom i njegovim zamjenikom i ministrom financija iz tog vremena g. Miklošem. Radi se o ljudima koji su pravi, istinski reformatori. S njima i IFO institutom dugo surađujemo. Zato stalno naglašavam da program Hrvatske demokratske zajednice radimo u konzultacijama s našim prijateljima iz IFO instituta i Slovačke. Zašto iz Slovačke? Njihovo praktično iskustvo nam je prevažno! Iza sebe imaju ono što je pred nama - reforme. Hrvatsku ćemo - preko konzistentnih mjera - izvući iz teške gospodarske krize. Izuzetno sam zadovoljan sastankom. Najesen ulazimo u drugu fazu našeg programa, a zatim do izbora i pobjede! 

HDZ-ova VLADA ĆE IZVUĆI HRVATSKU IZ KRIZE!

A izjavu za medije dali su i bivši slovački premijer Dzurinda i bivši slovački ministar financija Mikloš. 

Dzurinda se osvrnuo na slovački uspjeh za vrijeme njegova mandata - Slovačka i danas bilježi rezultate pozitivnih promjena. Te gospodarsku stabilnost - čak i u vrijeme krize. 

- U potpunosti razumijemo da Hrvatska treba reforme, pozitivne promjene koje će olakšati svakodnevicu građana. Točno je da je Slovačka u naše vrijeme promijenjena i reformirana. Zahvaljujući reformama - još uvijek uživamo visok ekonomski rast! Slovačka je stabilna - čak u vrijeme krize. Imamo privilegiju i čast podijeliti naša iskustva iz vremena reformi. HDZ je - pod vodstvom predsjednika Karamarka - ne samo voljan, već sposoban pripremiti i provesti reforme.

Mikloš je poručio da su Hrvatskoj potrebne promjene i novo vodstvo koje može promijeniti zemlju na bolje. Upravo HDZ - predvođen predsjednikom Karamarkom - može to učiniti.

- Samo dvije države u zadnjih šest godina u EU nazaduju - Grčka i Hrvatska. Stoga je jasno da Hrvatska treba reforme i promjene. Počašćen sam da smo pozvani surađivati i pomoći HDZ-u u njihovom programu. Najvažniji uvjet za promjene je politička moć - i vodstvo koje ima viziju i hrabrost promijeniti zemlju na bolje. Na temelju naše suradnje došli smo do jasnog zaključka da HDZ - predvođen predsjednikom Karamarkom - ima sposobnost, viziju, volju i hrabrost promijeniti zemlju. Te pripremiti i omogućiti potrebne makroekonomske mjere za stabilnost i provesti strukturne reforme koje uistinu mogu promijeniti sadašnje neodrživo stanje!