Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković dao je ispred Središnjice naše stranke izjavu za HTV i Novu TV.

Izjavu glavnog tajnika Jandrokovića možete pogledati u cijelosti, au nastavku donosimo ključne poruke:

O izjavi Milorada Pupovca

Iznenadila nas je izjava g. Milorada Pupovca da bi ljude u javna poduzeća trebalo zapošljavati temeljem njihove nacionalnosti. Smatramo da bi to bio korak unazad. Probleme je nerazvijenih krajeva potrebno rješavati zakonskim prijedlozima, Vladinim programom, različitim strategijama i projektima… Ne vjerujem da će to ugroziti pregovore - to je samo jedan od prijedloga, jedna od ideja. U razgovorima ćemo doći do prihvatljivih rješenja.

O potpori Vladi

Željeli bismo da predstavnici nacionalnih manjina zajedno podrže Vladu. Vjerujemo da je to moguće - da ćemo kroz dijalog, međusobno uvažavanje i toleranciju doći do takvog rješenja, naime da svih osam predstavnika nacionalnih manjina podrže Vladu.

O Vladi HDZ-a i Mosta

Vladu će formirati HDZ i Most. Predstavnici nacionalnih manjina, prema onome što znam, neće imati ministre. Hoće li sudjelovati na nekim nižim razinama, o tome ćemo razgovarati. Ustroj i sastav Vlade još nije došao na dnevni red - kad dođe vrijeme o tome ćemo razgovarati. Pronaći ćemo obostrano prihvatljivo rješenje.

O konstituirajućoj sjednici Hrvatskog sabora

S obzirom da su iduće konzultacije u Uredu predsjednice RH 10. listopada, do tada treba prikupiti minimalno 76 potpisa. Vjerujem da će se to dogoditi te ćemo 14. listopada konstituirati Hrvatski sabor i imati novu Vladu.