Trajno ćemo uskladiti mirovine s rastom plaća i rastom BDP-a. Prepolovit ćemo HRT pretplatu za umirovljenike i socijalno ugrožene građane.  Svima ćemo omogućiti jednake uvjete za život u Hrvatskoj! - sažetak je to ključnih poruka s današnje konferencije za novinare koju su u Središnjici održali saborski zastupnik i predsjednik saborskog Odbora za financije i proračun dr. sc. Goran Marić i pomoćnik ministrice rada i mirovinskog sustava Mario Bebić.

Izjave možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Marić: Skrbit ćemo o umirovljenicima!

Hrvatska je umorna od nekompetencije i pogrešnih odluka. Odnos prema umirovljenicima i radnicima određuje status države i stanje nacije.

U našem programu trajno ćemo uskladiti mirovine s rastom plaća i rastom BDP-a. Uvest ćemo institut nacionalne mirovine za sve one građane koji nisu u stanju samostalno skrbiti za sebe i to stupa na snagu čim preuzmemo odgovornost za upravljanje državom.

Manja HRT pretplata

HDZ će u Saboru izmijeniti Zakon o HRT-u. Uvažit ćemo socijalno stanje pretplatnika na način da će se umirovljenicima sa mirovinom manjom od 3.000 kuna i svim korisnicima zajamčene minimalne naknade  pretplata prepoloviti.

Bebić: Jednaki životni uvjeti za sve!

HDZ u svom programu nudi socijalnu pravednost. Svima ćemo omogućiti jednake uvjete za razvoj i život u Hrvatskoj. Cilj našeg programa je omogućiti socijalnu pravednost na svim razinama državnog sustava i spriječiti socijalnu isključivost i nepravednost u društvu.

Razvoj tržišta rada

Tržište rada mora biti fleksibilno da socijalne naknade i socijalna prava ne budu ometana. Razvojem tržišta rada omogućit ćemo da nezaposleni građani što prije mogu naći posao