Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko gostovao je u četvrtak na TV Jadran u emisiji "Pogled s Markovog trga" (urednik Robert Škurla). Cijeli, polusatni intervju reemitiran je sinoć, u tzv. prime timeu. 

Teme - aktualne: nadolazeći predsjednički izbori, pobjeda Kolinde Grabar Kitarović, Josipovićevo prijateljevanje sa srbijanskim ambasadorom, prosvjedi hrvatskih ratnih vojnih invalida, diletantska SDP-ova vlada, HDZ-ov gospodarski program i suradnja s njemačkim IFO institutom, monetizacija autocesta… Prenosimo ključne Karamarkove poruke:

O PREDSJEDNIČKIM IZBORIMA

Iracionalno je da još ne znamo datum predsjedničkih izbora i da su ankete na koje se pozivaju režimski mediji i dalje toliko neprofesionalne - one u Hrvatskoj ne služe za detekciju, nego za kreaciju javnog mnijenja. Izbori su jedina vjerodostojna anketa, a mi na njima u zadnje tri godine ne znamo za poraz! Napravit ćemo sve da na predsjedničkim izborima pobijedimo već u prvome krugu. Imamo iznimno kvalitetnu kandidatkinju, narod izuzetno dobro prihvaća Kolindu Grabar Kitarović - i to nam daje sigurnost da ćemo pobijediti!

O JOSIPOVIĆEVU DILANJU DOKUMENATA

Josipović mora javnosti objasniti što je to točno radio s bivšim srpskim veleposlanikom u Zagrebu. Što je on kao član radne skupine za izradu hrvatske tužbe protiv Srbije za genocid imao raditi s tim čovjekom? On se sada pravda da mu je, navodno, dostavio neke knjige i brošure, ali narodu će morati objasniti o čemu se točno tu radilo. Ako ne on, onda možda Državno odvjetništvo.

O PROSVJEDU BRANITELJA

Nalazimo se u situaciji koja već frustrira ne samo braniteljsku populaciju, nego i veliku većinu građana naše zemlje - iz jednostavnog razloga jer se branitelji, koji su dali sve za slobodu i neovisnost, na najgori mogući način ponižavaju. Takva je situacija i kulminirala prosvjedom. Žalosno je da se omalovažavaju branitelji - oni koji su utkali svoje živote u temelje Hrvatske.

Vlada si nikada nije smjela dopustiti da dovede branitelje u takvu poziciju. Za koju je posebno kriv i resorni ministar koji ne zna razgovarati s braniteljima. Vlada, nažalost, ima lošu komunikaciju sa svima - ne znaju razgovarati sa sindikatima, Crkvom, poslodavcima, MOL-om, opozicijom te, na kraju krajeva, s vlastitim narodom.

O MONETIZACIJI AUTOCESTA

SDP-ova je vlada spremna žrtvovati jedan takav nacionalni infrastrukturni kapital zbog krpanja jednogodišnjega proračunskog deficita. Problem je što oni uopće ne razmišljaju o restrukturiranju duga, jer, sudeći prema riječima stručnjaka, 2018. autoceste će se početi isplaćivati. Autoceste su iznimno strateški važne za Hrvatsku. O njima ovisi razvoj Hrvatske u prometnom, turističkom i gospodarskom smislu. Plan o monetizaciji je neodgovoran i neozbiljan!

O HDZ-ovu GOSPODARSKOM PROGRAMU

Naš gospodarski program radimo u suradnji s uglednim IFO institutom iz Münchena. Nijemci će nam svojim bogatim iskustvom pomoći u izvlačenju države iz krize te u nastojanju da naše gospodarstvo uklopimo u mozaik ekonomske politike Europske unije. U našem timu imamo konzultante i iz ostalih EU država koje su prošle ono što mi tek moramo proći. 

O KATASTROFI ZVANOJ SDP

Ova vlada nije dovela nijednu investiciju u Hrvatsku u zadnje tri godine. Krivica je njihova - jer su nesposobni. Došli su nespremni vladati zemljom. Jedino za što su se pripremali bila je podjela plijena. Postavili su nekvalitetne ljude koji ne znaju upravljati javnim firmama. To je nedopustivo! Osim toga, za dobro upravljanje nužna je homogena ekipa, a u Kukuriku koaliciji se od prvog dana međusobno ne slažu ni u čemu - od monetizacije autocesta do odnosa Ina-MOL. Digli su ruke od hrvatskog gospodarstva! Zanima ih samo kako zadržati fotelje! 

Cijelu emisiju pogledajte u nastavku: