Zamjenik predsjednika HDZ-a (i kandidat za potpredsjednika Hrvatskog sabora) Milijan Brkić dao je - uoči konstituirajuće sjednice 9. saziva Hrvatskog sabora - izjavu za HRT 4.

Izjavu možete pogledati, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O ODLIČNOJ SURADNJI I JEFTINIM SPINOVIMA

S predsjednikom HDZ-a Andrejem Plenkovićem imam odličnu, svakodnevnu tijesnu suradnju. Komuniciramo i dogovaramo se o odlukama. Predsjednik odrađuje svoj posao, a ja kao zamjenik predsjednika odrađujem svoj. Nema nikakvih problema. Svi oni dušebrižnici koji pokušavaju napraviti nekakve „klinove“ između nas, sigurno neće uspjeti.

O SURADNJI S MOSTOM

Nastojat ćemo one greške iz prošlosti, ako su i postojale, ispraviti. Uspostavljeno je povjerenje između HDZ-a i Mosta. Pokazalo se to u ovim pregovorima. Nadam se da će suradnja biti itekako učinkovita i na boljitak svih građana Republike Hrvatske.

O FORMIRANJU VLADE

Mandatar je jedini koji odlučuje o tome tko će biti ministri. On će predložiti Vladu Hrvatskom Saboru. Pustimo mandataru da odradi svoj posao. Nitko od nas nije rođen da bude ministar. Postoji za svakog mjesto na kojemu može odgovorno i časno raditi na boljitku građana.