U Kongresnom centru Globus (Zagrebački velesajam) održan je Izborni sabor Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“. Izaslanice iz svih dijelova Lijepe Naše birale su predsjednicu Zajednice, potpredsjednice, članice Predsjedništva i Središnjeg odbora Zajednice te članice Središnjeg odbora HDZ-a.

Valja napomenuti, posebna gošća Izbornog sabora bila je predsjednica Zajednice žena Europske pučke stranke (i bivša zastupnica u Europskom parlamentu) Doris Pack, koja je okupljene pozdravila u govoru.

Izaslanice i mnogobrojne goste u govoru je pozdravio predsjednik HDZ-a i Vlade RH mr. sc. Andrej Plenković. Govor predsjednika Plenkovića možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O ULOZI ŽENA

Drage kolegice, čestitam vam na svim aktivnostima, postignućima i angažmanu na dobrobit HDZ-a. Vaše su aktivnosti poznate svim članovima stranke, osobito u afirmaciji uloge žena u društvu, zaštiti vrijednosti obitelji i angažmanu za ravnopravnost. Maksimalno vodimo računa da se vaša participacija u ključnim segmentima aktivnosti stranke poveća. Također, trudit ćemo se da što više naših kandidatkinja bude zastupljeno i na lokalnim izborima i da preuzimaju odgovornosti na svim razinama stranke.

O AKTIVNOSTIMA VLADE

Ispitivanja javnog mnijenja govore nam da je HDZ u ovom trenutku na 35,1 posto. To znači da smo na dobrom putu i da smo pokazali zajedništvo, koheziju, snagu i odgovornost. Konsolidirali smo se u izrazito kratkom roku. Ponovno smo dobili većinsko povjerenje hrvatskih birača, formirali smo parlamentarnu većinu i Vladu, usvojili smo program te imali do sada brojne aktivnosti - od porezne reforme, reforme javne uprave, Zakona o javnoj nabavi, rasterećenja gospodarstva i brojnih drugih.

O DEMOGRAFIJI

Ministrica Nada Murganić dobila je odgovornost i zadaću da presudno pitanje o demografiji i budućnosti hrvatskog naroda stavi u fokus te da predstavi pakete mjera koje ćemo trajno, kontinuirano provoditi i smanjiti negativne trendove prirodnoga priraštaja, a s time jačati vrijednosti obitelji i smanjiti odljev naših sugrađana iz Hrvatske.