Kod industrijske zone Jošine danas su počeli radovi na izgradnji Istočne obilaznice grada Vinkovaca, ukupne dužine sedam kilometara i vrijednosti 120 milijuna kuna, a početku radova nazočan je bio i predsjednik HDZ-a i Vlade RH mr. sc. Andrej Plenković koji je istaknuo kako je projekt iznimno vrijedan za Vinkovce, ali i grad Vukovar. S predsjednikom Plenkovićem bili su ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Početak radova

Izrazio je zadovoljstvo što radove izvode hrvatske tvrtke te ocijenio da je riječ o jako dobrom projektu za istočna vrata Hrvatske.

- Vrlo sam sretan što danas u Vinkovcima mogu nazočiti početku radova na Istočnoj gradskoj obilaznici. Riječ je o projektu iznimno vrijednom za grad Vinkovce, ali i grad Vukovar te sve ljude koji se žele na brži i jednostavniji način uključiti na mrežu hrvatskih cesta i autocesta - izjavio je Plenković.

Dvije faze gradnje

Projekt je predstavio direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić. Istaknuo je da su predviđene dvije faze - I. faza u duljini od 5,5 kilometara koja uključuje izgradnju nadvožnjaka preko željezničke pruge M105 i nadvožnjaka preko kraka 5 čvora „Vinkovci–istok“, te II. fazu u kojoj će se izgraditi nadvožnjak preko željezničke pruge R105 Vinkovci - Drenovci i industrijskog kolosijeka za Silos, na dionici dugoj 1,5 kilometara.

Brži razvoj Vinkovaca

Izgradnja zaobilaznice oko Vinkovaca je vrlo značajan infrastrukturni projekt koja će omogućiti brži razvoj grada, ali i kvalitetnije povezivanje svih dijelova županije, istaknuo je ministar Butković, dodavši da je rok za dovršenje radova 24 mjeseca.

Najavio je i skoro rješavanje prometnog povezivanja grada Otoka s autocestom A3 Lipovac-Zagreb.