Jedino su upodjeli plijena, ministarstava te mjesta u upravnim i nadzornim odborima biliuspješni, a od svih točaka njihova plana najbolje su realizirali točku 22, kojase odnosi na čistku po političkoj podobnosti svih ljudi u svim državniminstitucijama, rekao je Karamarko odgovarajući na pitanje novinara što misli opreviranjima unutar vladajuće koalicije.

PredsjednikHDZ-a Tomislav Karamarko sastao se u Pazinu s članovima Županijskog odbora te sčlanovima gradskih i općinskih organizacija HDZ-a u Istri.

U Istrisituacija nije ništa bolja s obzirom na to da i u IDS-u pucaju po svimšavovima. IDS je ovdje već 20 godina nedodirljiv, a vlada na način koji nijeprimjeren demokratskom sustavu, i naravno da u takvim okolnostima dolazi dopucanja među njima, ustvrdio je Karamarko.

Na pitanjenovinara kako komentira izlazak Sanje Bilač iz HDZ-a i najavu vraćanja mandatavijećnice u splitskom Gradskom vijeću, zbog neslaganja s politikom koju provodivodstvo te stranke na gradskoj i na nacionalnoj razini, Karamarko je istaknuokako je stranka uvijek imala osebujnih pojedinaca.

Ovo jedemokratska stranka, imamo 200 tisuća članova i ne mora se svaki od njih usvakome trenutku složiti s načinom vođenja politike. Oni koji se s time neslažu imaju mjesta u drugim strankama ili mogu nastupiti samostalno. Mi imželimo sreću, poručio je Karamarko.

Govoreći oočekivanjima na idućim lokalnim izborima u Istri, predsjednik HDZ-a rekao jekako očekuje kvalitetan pomak.

Stranka buja usvakom pogledu, a otkada je novo vodstvo, u HDZ je ušlo više od šest tisućanovih, uglavnom mlađih ljudi. Osjeća se jedan zamah i novi polet, ustvrdio jeKaramarko i dodao kako su rezultati prijevremenih izbora za gradonačelnikaDrniša, gdje se HDZ vratio na vlast uz impresivan postotak, zapravo naznakaonoga što će se događati na idućim izborima.

Zamoljen dakomentira izjavu pojedinih članova stranke koji su u jednom tjedniku istaknulikako "Karamarkovim desničarenjem HDZ sigurno gubi izbore" predsjednikHDZ-a je istaknuo kako je riječ o neozbiljnoj konstrukciji tog tjednika.

"Volio bihda mi netko kaže što znači biti desničar danas u Hrvatskoj. Pojmovi supobrkani. Ako desničarenje znači vratiti se na korijene HDZ-a, podsjećati ljudeda je utemeljitelj suverene države dr. Franjo Tuđman, da je Domovinski ratobranio hrvatsku neovisnost te da Hrvatska mora biti u NATO-paktu i ući uEuropsku uniju, onda ću ja doista biti čvrsti desničar, poručio je Karamarko.

To nisu teme skojima se HDZ želi baviti, istaknuo je, dodajući da se ta stranka želi bavitistanjem u hrvatskome gospodarstvu, kvalitetom života građana te, kako je rekao,"prijevarom koja se zove Plan 21 Kukuriku koalicije koja Hrvatsku sve višebaca u ponor".

Moramo seujediniti i naći konsenzus kako bismo izašli iz ove situacije. Nepojmljivo jeda je premijer Milanović sedam dana u Čileu dok se u hrvatskome gospodarstvudogađaju loše stvari. To je neozbiljna vlada", zaključio je predsjednikHDZ-a Tomislav Karamarko.

On je zajedno sčlanovima istarskoga HDZ-a danas položio vijenac na grob jedinoga poginulogbranitelja u Domovinskom ratu iz Pazina Kristiana Ladavca.