(VIDEO) Predsjednik HDZ-a mr. sc. Andrej Plenković susreo se danas u Radničkom domu s predstavnicima Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH). Nakon sastanka, predsjednik Plenković odgovarao je na pitanja brojnih okupljenih novinara.

Zajedno s njim bio je predsjednik SSSH Mladen Novosel.

Izjave - kao i odgovore na pitanja novinara - možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke predsjednika Plenkovića:

O SASTANKU

Zahvaljujem našim domaćinima iz Saveza samostalnih sindikata Hrvatske i predstavnicima niza granskih sindikata koji su bili danas na sastanku. Platforma koju je SSSH iznio uoči ovih izbora - dakle, za Hrvatsku zadovoljnih ljudi - referentan je dokument. O tom dokumentu svaka stranka i Vlada trebaju voditi računa - jer dolazi od onih aktera u društvu koji znaju konkretne probleme hrvatskih radnika. HDZ u fokus stavlja rad i pojedinca - njegov dostojanstven život i mogućnost da priskrbi sebi i svojoj obitelji te društvu. Da bude kvalitetan na svaki način i pridonese gospodarskom rastu. Između ostalog, i kao porezni obveznik.

O SOCIJALNOM DIJALOGU

Vodit ćemo računa o učinkovitom i sustavnom socijalnom dijalogu, kontinuiranom radu Gospodarsko-socijalnog vijeća, uključivom zakonodavnom procesu - znači da kada Vlada priprema zakone da sindikati budu uključeni. Potrebno je propise donositi u razumnom roku - dugoročno, kvalitetno pripremljene i koji su u europskom duhu. Dotaknuli smo danas sve bitne teme. Sastanak će služiti kao poticaj daljnjeg kontinuiranog dijaloga i rada za boljitak svih hrvatskih radnika.

O IZJAVAMA BOŽE PETROVA

Već sam rekao - g. Božo Petrov se treba dokazati meni. HDZ će imati pojedinačno najviše mandata u idućem sazivu Hrvatskog sabora. Još jednom šaljem poruku Mostu: što se mene tiče, imamo prazan papir ispisati buduću suradnju. Ni g. Petrov, a ni g. Milanović, nisu shvatili korjenitu transformaciju HDZ-a kojeg mijenjam. To vide moji suradnici, to vide svi članovi HDZ-a - za dobrobit i budućnost Hrvatske. Imamo program - o njemu smo govorili i ovdje - utemeljen na znanstvenoj podlozi. To će biti platforma za naše razgovore poslije izbora.