(VIDEO) U Karlovcu je danas održana sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. Na sjednici je, uoči Općih izbora u BiH, sudjelovao i predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine te dopredsjednik HDZ-a BiH Marinko Čavara.

Nakon sjednice, predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković dao je izjavu za medije. Izjavu predsjednika Plenkovića - kao i odgovore na pitanja novinara - možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O nadolazećim aktivnostima

Raspravili smo sve aktualne političke teme, dogovorili pripreme za daljnje aktivnosti tijekom rujna,  početak rada u Saboru, razmotrili smo unutarstranačka pitanja uključujući i jučerašnju odluku, gdje su svi suglasni oko onoga što se dogodilo oko kolege Milinovića. Razgovarali smo i o izborima u BiH, sutra putujemo u Livno kako bismo otvorili konzulat RH u Livnu.

O isključenju Milinovića

Razlika između HDZ-a i drugih političkih stranaka je da smo mi ozbiljna, konsolidirana stranka i rješavamo ključne probleme hrvatskog društva. Rekao sam da takvo ponašanje nekoga s takvim iskustvom nije normalno. Kao predsjednik stranke to ne dopuštam. Mislite da od 4. siječnja do danas nismo razgovarali s kolegom Milinovićem? Govorimo o razdoblju od 4. siječnja kada smo raspustili županijski odbor HDZ-a Ličko-senjske županije i organizirali izborni proces. Taj proces bit će okončan 9. rujna. Ovo što se dogodilo ne može proći. Cirkus u HDZ-u ne može proći.

O stabilnosti Vlade

Nećemo pasti, mi smo vladajuća većina. Nebitno mi je je li jedan zastupnik više ili manje. Bitno je da smjer stranke bude kakav želim, da imidž bude kakav želim, da smjer Vlade i države bude kakav želim. I to nema cijenu!