Dječju bolnicu u Klaićevoj ulici danas su posjetili kandidati Domoljubne koalicije za I. izbornu jedinicu - potpredsjednik Sabora (i prvi kandidat na listi) akademik Željko Reiner, predsjednik Kluba utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Milan Kovač i tajnica za iseljeništvo Margareta Mađerić. Zajedno s našim kandidatima bio je predsjednik HDZ-ova Odbora za zdravstvo prof. dr. Ante Ćorušić. 

Nakon posjeta, naši kandidati odgovarali su na pitanja brojnih okupljenih novinara. 

 - Vlada Domoljubne koalicije izgradit će novu dječju bolnicu! Pronatalitetna politika - koja podrazumijeva i skrb o bolesnoj djeci - jedan je od stupova koalicijskoga izbornog programa - istaknuo je, među ostalim, akademik Reiner.

 

Donosimo ključne poruke akademika Reinera:

 

O dugoročnim projektima

 

Riječ je o vrhunskoj instituciji koja se o bolesnoj djeci brine u vrlo lošim uvjetima - vlada Domoljubne koalicije sagraditi novu dječju bolnicu. To je jedino pravo rješenje - provest ćemo ga! Za razliku od ove vlade - koja daje samo lažna obećanja i ništa nije provela. Zapravo, nešto je provela - danas su donijeli odluku da će povećati cijenu tzv. DTS-a (dijagnostičko-terapijske skupine). I to deset dana uoči izbora. Zašto to nisu učinili prije tri ili šest mjeseci? Ili pak prije godinu dana?

 

O depopulaciji

 

Hrvatska se suočava s činjenicom da stanovništvo nestaje. Prošle godine je rođeno manje od 39 tisuća, a umrlo je više od 52 tisuće ljudi. Razlika - oko 11 tisuća! A ove godine je - već do kraja osmog mjeseca - razlika veća od 13 tisuća. Ove  godine će to biti još više izraženo. Ne možemo mirno stajati i gledati kako stanovništvo nestaje. Zato smo pripremili cijeli niz mjera - to ćemo spriječiti.

 

O demografskoj obnovi

 

Domoljubna koalicija predvidjela je u svom programu, naime, jednokratnu novčanu naknadu za svako novorođeno dijete, delimitiranje naknada za drugih šest mjeseci rodiljskog dopusta, uvođenje statusa majke odgojiteljice za žene s više od četvero djece… Glavna mjera je ona koja je povezana s gospodarstvom - stvaranje novih radnih mjesta! Jer, nitko se ne odlučuje na djecu ili pak na drugo, treće ili četvrto dijete ako nema posla, ako ga je strah da će posao izgubiti. To je okrutna realnost - koju moramo promijeniti!

 

O Milanovićevim obmanama

 

Hrvatska je bila nespremna za ovoliki broj migranata. Od samog početka Milanović je neozbiljno pristupio ovom problemu. Prvoga dana zasjedanja Sabora u rujnu, Milanović je na pitanje zastupnika uzvratio da problem migranata „uopće ne postoji“, da se diže nekakva „panika“ te da će možda ući „tisuću ili dvije ljudi u Hrvatsku i odmah proći u Mađarsku“. U sljedeća 24 sata pak u Hrvatsku je ušlo 7 000 ljudi. Do danas ih je ušlo više od 250 tisuća. Hrvatska je, nažalost, potpuno nespremna dočekala najveći izazov, pa i sigurnosnu ugrozu, od Domovinskog rata te najveći migracijski problem u Europi nakon završetka Drugog svjetskog rata. Mi smo na ovo bili daleko nepripremljeniji - nego 90-ih usred rata za prihvat prognanika i izbjeglica. To je katastrofalno, sramota i nadam se da će netko zbog toga - ako ne osjetiti sram - barem podnijeti odgovornost.

 

O Milanovićevoj nesposobnosti

 

Zašto se neke stvari nisu napravile prije tri ili četiri mjeseca? Zašto se, primjerice, nisu prazne vojarne malo uredile i adaptirale - jer je i tada bilo jasno da će nekoliko tisuća ljudi, ako ne i desetine tisuća, ostati neko vrijeme u Hrvatskoj. Te da će doći zima i ljude treba negdje smjestiti. Vlada na odlasku tek je sada krenula u izgradnju zimskog kampa za izbjeglice u Slavonskom Brodu - to je dokaz totalne nebrige i nepripremljenosti!

 

O kampanji

 

Naša kampanja je onakva kakva treba biti - uljuđena i pristojna. Argumentima ćemo dokazati ono što govorimo, a ne uvredama, pa čak i psovkama koje se, nažalost, čuju s druge strane. HDZ ima veliki broj članova i simpatizera - koji shvaćaju da je ova vlada tijekom četiri godine do te mjere uništila Hrvatsku da mora doći druga vlada. A to je ona Domoljubne koalicije, predvođene HDZ-om!