Aktualni predsjednik RH i sam je više puta bio u gostima kod sisačko-moslavačke županice, ali o tome mudro šuti! * Josipović se igra skrivača: on nema komentara na SDP-ove afere jer se ne želi sukobiti s partijom kako bi ga podržala na predsjedničkim izborima! * Slično postupa i Milanović: kad se bilo što dogodi u SDP-ovim redovima, on zatvara oči i za sve loše krivi HDZ!? * Kad su u pitanju njegovi, onda svima vjeruje, ali, kad su u pitanju drugi, svi su unaprijed krivi! * Podnijet ću tužbu Upravnom sudu! U Hrvatskoj, na sreću, postoje i institucije iznad ispolitiziranih institucija - istaknuo je, među inim, Milijan Brkić gostujući sinoć u Bujici

- Znakovita je, u povodu uhićenja Marine Lovrić Merzel, Milanovićeva izjava da je na djelu „novi kriterij Državnog odvjetništva“. Je li to premijer htio reći da je do sada DORH selektivno provodio zakon, pa se nisu dirali oni iz lijeve, Kukuriku koalicije, nego samo njihovi protivnici s desnice? - zapitao se sinoć glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić gostujući u emisiji Bujica (Osječka TV). Te dometnuo:

- Premijer tvrdi da o aferama Merzel i Sabo „ne zna dovoljno“? Očito izjave mijenja ovisno o trenutku: kada se istražuju dužnosnici drugih stranaka, sruči se na njih, skupa sa svom silom lijevih političara i režimskih medija! Ali, kad su u pitanju SDP-ovci, onda ti slučajevi „ne postoje“, nema potrebe ni za kakvim ostavkama. Kad su u pitanju njegovi, onda svima vjeruje, ali, kad su u pitanju drugi, svi su unaprijed krivi! Kad se bilo što dogodi u SDP-ovim redovima, Milanović zatvara oči i za sve loše krivi HDZ, koji nije na vlasti već više od dvije godine!? Prozirno i već prilično dosadno. 

„Nova pravednost“ samo za njegove

Brkić se, među ostalim, zapitao i zašto Josipović prešućuje aferu sisačko-moslavačke županice:

- Za vrijeme kampanje predsjednik Josipović govorio je o pravednosti, o pravdi za sve. A čim je pobijedio - odstupio je od tog slogana. I sam je više puta bio u gostima kod Marine Lovrić Merzel, ali o tome mudro šuti. Nažalost, predsjednik države se ne bavi poslom kojim bi se trebao baviti, nego isključivo vlastitim rejtingom i tzv. anketama. Po njima je - apsurda li! - on najpopularniji političar, stječe se dojam da je svemoguć, da sve rješava, a u biti se uopće ne bavi svojim poslom!? Josipović se igra skrivača: kada se pojave problemi na političkoj sceni, on se sakrije, nema komentara, ne želi inicirati sazivanje tematske sjednice Vlade zbog gospodarske katastrofe i gotovo 400.000 nezaposlenih. O tome Josipović šuti jer se ne želi sukobiti s Kukuriku koalicijom kako bi ga podržala na predsjedničkim izborima. Žalosno je da na takav način obnaša svoju dužnost. Žalosno je što otvoreno ne progovora o problemima koji tište hrvatskog čovjeka, seljaka, poduzetnika, mlade... On se bavi samo svojim imidžom i pitanjem tko će biti njegov nasljednik na izborima krajem godine.

Žele naštetiti HDZ-u

Govoreći pak o svome diplomskom radu, Brkić je istaknuo da je to napad na stranku:

- Ovdje se ne govori o meni, ovdje se želi naštetiti HDZ-u. Da radim neki drugi posao, do „afere“ ne bi niti došlo. Završni specijalistički rad - nakon odslušanih svih predmeta i položenih svih ispita - samo je kamenčić u mozaiku studija. Bio sam među pet najboljih studenata u generaciji na fakultetu,  a završni sam rad izradio temeljem uputa i materijala koje sam dobio od mentora. Koliko se sjećam, više puta sam rad dotjerivao, mentor mi ga je vraćao uz dodatne upute. Polagao sam pred tročlanim povjerenstvom. Tada mi ni mentor, ni povjerenstvo u kojem je bio i današnji dekan Visoke policijske škole g. Joško Vukosav, ni na koji način nisu signalizirali da je moj diplomski upitne kvalitete ili problematičnog sadržaja. Položio sam i dobio diplomu. Nisam je falsificirao, kao što mi Milanović imputira. Diplomu je potpuno legalno i legitimno izdala Visoka policijska škola. 

Poništenje nelegalne odluke

Glavnom tajniku HDZ-a nijednog trenutka nije niti palo na pamet „baciti koplje u trnje“:

- Odluku o poništenju diplome dobio sam prije nepunih 10 dana i angažirao sam odvjetnika koji će podnijeti tužbu Upravnom sudu. U Hrvatskoj, na sreću, postoje i institucije iznad ispolitiziranih institucija. Uvjeren sam da će ta nelegalna i nelegitimna odluka policijske akademije biti poništena.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/protuzakoniti-politicki-igrokaz-nesposobne-ekipe-u-mup-u-i-kukuriku-vladi

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/brkic-ponudio-ostavku-karamarko-pricekajmo-do-odluke-upravnog-suda

Brkić je u jednosatnom gostovanju u Bujici govorio i o svojoj braniteljskoj i policijskoj karijeri, o pobjedi na skorašnjim euroizborima te o HDZ-ovu programu gospodarskog oporavka. Cijeli razgovor pogledajte u nastavku: