Doc. dr. sc. Dijanu Zadravec (43), neuroradiologinju s prestižnom Europskom diplomom i kandidatkinju na našoj listi u I. izbornoj jedinici, mnogi mediji već nazivaju „novom snagom HDZ-a“. Prvi put sudjeluje na parlamentarnim izborima, a iza sebe već ima respektabilnu stručnu i znanstvenu karijeru: pročelnica je Katedre za opću i dentalnu radiologiju Stomatološkog fakulteta u Zagrebu i suautorica sveučilišnog udžbenika „Dentalna radiologija“, ali i voditeljica Referentnog centra Ministarstva zdravlja za prevenciju, dijagnostiku, intervenciju i rehabilitaciju bolesti glave i vrata, v.d. pročelnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju te zamjenica ravnatelja KBC-a „Sestre milosrdnice“...

Ovog je tjedna, posljednjeg u izbornoj kampanji, dr. sc. Zadravec imala dva zapažena intervjua - u Večernjem listu (naslov: „Liječnik treba biti uzor, ne može pacijentu savjetovati ono čega se sam ne drži“) i političkom magazinu Objektivu („Želimo učiniti Hrvatsku boljim mjestom za život“). Donosimo njezine odgovore na pitanja o stranačkom angažmanu, vjeri te ljubavi prema cvijeću i sportu iz oba razgovora:

(VL) Iz vjere crpim snagu!

(…)

Prvi ste put na listi HDZ-a, otkad ste članica te stranke?

Godinama sam simpatizerka, a u jednom trenutku osjetila sam potrebu da se aktivno angažiram. Članica sam nekoliko godina. Želim svoje znanje, iskustvo i veliku energiju koju imam, a zaista volim raditi i ništa mi nije teško, usmjeriti u politički i širi društveni rad.

Kažete da ste vjernica, medicina je vrlo egzaktna znanost, kako se to uklapa?

Osobno iz vjere crpim snagu, čovjek u životu ima i uspona i padova, a osim obitelji kao glavnog utočišta, i vjera daje snagu da čovjek ne posustane.

http://mojahrvatska.vecernji.hr/u-svedskoj-bih-imala-najmanje-pet-puta-vecu-placu-nego-u-hrvatskoj-i-bolje-uvjete-rada-ali-1111557

(OBJEKTIV) Orhideje, trčanje & skijanje

(…)

Kandidatkinja ste HDZ-a u I. Izbornoj jedinici, a kakav je novi HDZ? Na mjestu ste liste koje vas upućuje na preferencijalne glasove, što očekujete? Koji su naglasci vaše kampanje?

Čast mi je i ponos biti kandidatkinja na listi HDZ-a u I. izbornoj jedinici. Vjerujem da ću se u samoj izbornoj kampanji uspjeti predstaviti što širem krugu ljudi koji će prepoznati moje vrijednosti i stavove te mi dati potporu u daljnjem političkom i društvenom djelovanju.

Moja kampanja je sastavni dio HDZ-ove kampanje. Boljitak hrvatskog čovjeka, vratiti mu poštovanje, optimizam, osmijeh na lice i sretniji pogled u budućnost sebe i svoje obitelji u jedinoj Domovini koju imamo - Hrvatskoj.

Imate li nešto, što okupira vaše slobodno vrijeme, nasuprot poslu?

Cvijeće, jako ga volim i imam punu kuću orhideja… Zdrav život je ono što ispunjavam koliko najviše mogu, trčim i skijam. Volim putovanja, i na sreću, mogla sam u njima uživati do sada.

http://objektivno.hr/interrvju-dijana-zadravec-hdz-ova-kandidatkinja-za-ministricu-zdravstva-zelimo-uciniti-hrvatsku-boljim-mjestom-za-zivot-84455