Predsjednik HDZ-a i Vlade RH u Okučanima je u izjavi za novinare - u sklopu obilježavanja 22. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Bljesak - istaknuo da je 22 godine nakon vojno-redarstvene operacije «Bljesak», koja je oslobodila Zapadnu Slavoniju, došao iskazati najdublje poštovanje prema svim poginulim hrvatskim braniteljima, vojnicima i pripadnicima specijalnih policijskih postrojbi:

- U najkraćem su mogućem roku izveli prekretničku operaciju u Domovinskom ratu, pokazali snagu i pripravnost Hrvatske vojske i hrvatske policije. Tu je prekretnicu Hrvatska vojska potom nastavila jednako brzo i jednako učinkovito u Oluji. Žrtva hrvatskih branitelja u temeljima je moderne, slobodne, demokratske Hrvatske.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/vodstvo-hdz-na-obiljezavanju-22-obljetnice-bljeska-vijenci-i-svijece-za-poginule

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/ponosni-na-bljesak-i-trajno-zahvalni-hrvatskim-braniteljima

Uskoro jedinstveni Zakon o pravima hrvatskih branitelja

Predsjednik Plenković najavio je finalizaciju Zakona o pravima hrvatskih branitelja i njihovih obitelji pod koordinacijom ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda:

- Naglašavam da će se cjelovitim Zakonom na najbolji način urediti sve što je potrebno te vjerujem da će se ispraviti propusti i korigirati nepravde koje su postojale u prošlosti. Dostojanstvo Domovinskog rata štitimo svakim našim potezom.

Partnerstvo i sa sindikatima i s poslodavcima

Čestitajući 1. svibnja, Međunarodni praznik rada, svim hrvatskim radnicima, zaposlenicima, svima koji se svojim svakodnevnim naporima trude učiniti dobro sebi, svojoj obitelji, hrvatskom društvu i državi, Plenković je kazao da je Vlada pokazala da je društvena solidarnost jedan od četiri temeljna stupa njenog Programa:

- Vlada će ustrajati u socijalnom dijalogu, u partnerstvu i sa sindikatima, i s poslodavcima.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/plenkovic-cestitao-medunarodni-praznik-rada-nasa-je-zadaca-povecati-zaposljivost-i