U subotu, 18. lipnja 2016., u Kozari Putevima svečano je obilježena 10. obljetnica podizanja Zavjetnog križa i spomen ploče palim hrvatskim braniteljima Kotor Varoši kao i svim ostalim braniteljima. Središnji dio cjelodnevne svečanosti počeo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Zavjetnog križa i spomen ploče. U ime pokrovitelja obljetnice Gradske skupštine Grada Zagreba vijenac su položili predsjednik Gradske skupštine i predsjednik GO HDZ-a Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić i predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a, BUZ-a i HSP AS u Gradskoj skupštini gospodin Mario Župan. Zajednički vijenac su položili Udruga kotorvaroških Hrvata, Udruga veterana Domovinskog rata Kotor Varoš i Zavičajni klub Orahova. Vijence su položili i svijeće upalili i predstavnici Zajednice branitelja HDZ-a Gojko Šušak te predsjednik HVIDR-e Grada Zagreba gospodin Ante Tandara. Među gostima i uzvanicima koji su došli odati počast palim braniteljima bila je i ministrica rada i mirovinskog sustava gospođa Nada Šikić te umirovljeni general-pukovnik Željko Šiljeg.

U pozdravnom obraćanju mnogobrojnim okupljenim Hrvatima iz Kotor Varoši i njihovim prijateljima predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić i predsjednik Udruge veterana Domovinskog rata Kotor Varoš Zoran Piličić pozvali su sve okupljene na zajedništvo i slogu u obrani tradicionalnih kršćansko demokratskih vrijednosti i baštine hrvatskog naroda te izrazili zahvalu svim hrvatskim braniteljima bez kojih ne bi bilo ni slobodne i neovisne Republike Hrvatske.

Svečanost je nastavljena misnim slavljem u spomen na sve poginule hrvatske branitelje koje je predslavio župnik župe Predragocjene krvi Isusove fra Željko Janjić uz suslavlje fra Stipe Karajice, vikara župe Sv. Marije Anđeoske u Sesvetskoj Sopnici.