Dana, 27. 02. 2015. u prostorijama MS Jakuševec, Gata 1 u organizaciji Područnog odbora HDZ-a Novi Zagreb istok održana je proslava 25 godina osnutka i djelovanja HDZ-a na području Novog Zagreba istok. Sama obljetnica obilježena je na dostojanstven i svečan način.

Moderna dvorana mjesne samouprave Jakuševac bila je prepuna članova, simpatizera i pristaša Stranke. Proslavi značajne i povijesno velike obljetnice od četvrt stoljeća uspješnog stranačkog djelovanja nazočili su te ju uveličali svojim dolaskom i uvaženi stranački dužnosnici: gospodin Ivan Domagoj Milošević u svojstvu izaslanika predsjednika HDZ-a gospodina Tomislava Karamarka, saborski zastupnik gospodin Jasen Mesić, dopredsjednici gradske organizacije gospoda Mario Župan, Željko Fiolić, Stanko Gačić te tajnik gradske organizacije gospodin Ivan Ćelić.

Uz visoke stranačke dužnosnike proslavu su upriličili i predstavnici naših koalicijskih partnera iz redova HČSP i BUZ-a, koji su važan čimbenik u nastojanju HDZ-a da stvori jednu snažnu, jaku, čvrstu domoljubnu i pobjedničku opciju koja našem narodu može vratiti dostojanstvo, sretan i prosperitetan život u našoj dragoj i jedinoj Domovini.

Uz govore stranačkih dužnosnika sama proslava je bila upotpunjena i glazbeno-scenskim točkama koje su izveli crkveni zbor župe Sopot, KUD braće Radić, pjevački zbor Buzinčice te tamburaški sastav Ružmarin što je dodatno pridonijelo ugodnoj i radosnoj atmosferi skupa.

U svom govoru predsjednik PONZI-a gospodin Frane Barbarić istaknuo je važnost i značaj obljetnice kojom se slavi 25 godina kontinuiranog stranačkog rada na području Novog Zagreba, u kratkim crtama iznesena je povijest razvoja stranačke organizacije na našem području, od sudbonosnog i povijesnog 18. 02. 1990.  kada je održana osnivačka skupština Hrvatske demokratske zajednice u prostorijama mjesne zajednice u Remetincu do današnjih dana. Predsjednik Barbarić se zahvalio na trudu i angažmanu, predanosti u radu svim bivšim predsjednicima Područne organizacije Novi Zagreb istok, kao i svim članovima koji su tijekom godina nesebično, požrtvovno davali sebe za Stranku i njene vrijednosti koje svi mi članovi baštinimo i promoviramo.

Posebna zahvala upućena je utemeljiteljima Stranke, bez čijeg inicijalnog rada, nacionalnog poleta i naboja da se stvori nova, slobodna Hrvatska taj san o našoj vlastitoj državi ne bi bio ostvaren.

Istaknuta je neupitna, neosporna povijesna uloga dr. Franje Tuđmana u stvaranju neovisne hrvatske države, zahvaljujući prvenstveno velikanu i vizionaru dr. Tuđmanu Hrvati ponovno nakon dugo stoljeća imaju svoju Domovinu.

Zahvaljujući novom vodstvu Stranke na čelu s predsjednikom gospodinom Tomislavom Karamarkom te glavnim tajnikom gospodinom Milijanom Brkićem na nacionalnom nivou te predsjednikom Gradskog odbora gospodinom Andrijom Mikulićem na našoj gradskoj, lokalnoj razini zamjetan je veliki pomak i napredak Stranke.

HDZ-e je uz mudro, odgovorno i domoljubno vodstvo postao stranka koja ne gubi, pobjednička stranka koja se iskreno i nekompromisno bori za dobrobit i boljitak našeg naroda i države.

Uzvanicima i gostima proslave obratili su se i gospoda Mario Župan te Ivan Domagoj Milošević.

Svi cijenjeni govornici su istaknuli i naglasili bit zajedništva, sloge i jedinstva, vjere jedni u druge, vjere u Stranku i vodstvo i na kraju vjere u vlastitu Domovinu i vlastite snage da možemo i moramo učiniti našu Hrvatsku boljom i prosperitetnijom državom.

Hrvatski narod, koji je mnogo patio i stradavao kroz povijest zbog nesalomljive odanosti prema svojim svetinjama (Domovini, vjeri, naciji) zaslužuje i zavređuje bolje, a jedino HDZ-e je ta narodna snaga koja može i ostvariti napredak i prosperitet.

U svom govoru gospodin Župan je uz pljesak i ovacije najavio i pobjedu HDZ-a na parlamentarnim izborima jer HDZ-e kada je hrvatski narod uz njega ne gubi, a narod je uz nas i samo zajedno s našim narodom možemo stvoriti bolje danas za još bolje sutra.

Stranka je jaka koliko je jako članstvo, snaga i veličine Stranke je u članovima, u zajedništvu i slozi, svi smo mi jedan tim i igramo za Hrvatsku, našu Hrvatsku bogatu, naprednu državu, sretnih i zadovoljnih državljana.

Proslava 25. godišnjice PONZI-a pokazala je kolika je snaga i moć HDZ-a, istinskog i iskrenog domoljublja i rodoljublja te da tu čistu, izvornu narodnu i nacionalno osviještenu hrvatsku snagu ništa ne može zatomiti ili sputati u političkoj borbi za našu „Bolju Hrvatsku!“