U srijedu, 04. ožujka 2015., u prostorijama DVD Hrašće, Trg Jurja Muliha, Hrašće Turopoljsko, održana je svečanost obilježavanja 25. obljetnice osnutka i općinskog odbora HDZ Novi Zagreb, u organizaciji područnog odbora HDZ Novi Zagreb-zapad.

Među gostima koji su svojom nažočnošću uveličali svečanost ove obljetnice bili su predsjednik GO HDZ Grada Zagreba i član predsjedništva HDZ-a, g. Andrija Mikulić, kao izaslanik predsjednika Tomislava Karamarka, predsjednik Kluba utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice i član predsjedništva HDZ-a, g. Milan Kovač, saborski zastupnik g. Jasen Mesić te prvi tajnik općinskog odbora HDZ-a Novi Zagreb, g. Vice Vukojević.

Glazbeni program svečanosti bio je protkan pjesmama koje pričaju priču o Domovini i ljudima koji u njoj žive. Tu priču ispričali su solistica gradskog kazališta Komedija, Danijela Pintarić te Davor Radić, solist opere HNK, uz tamburaški sastav PRIMUS.

Brojnim gostima i uzvanicima govorima su se obratili domaćin i predsjednik PO HDZ-a Novi Zagreb zapad, g. Željko Fiolić te predsjednik GO HDZ Grada Zagreba, g. Andrija Mikulić.

G. Mikulić je uvodno u svome je govoru posebice pozdravio hrvatske branitelje bez čije žrtve ne bi bilo neovisne Hrvatske te sve članice i članove HDZ-a bez čijega zalaganja HDZ ne bi bila pobjednička snaga u nekoliko posljednjih izbornih ciklusa, posebice na predsjedničkim izborima. Naglasio je povratak izvornom HDZ-u-i iskrenom domoljublju te učenju utemeljitelja Domovine i HDZ-a, dr. Franje Tuđmana. Naglasio je spremnost HDZ-a za nove pobjede na predstojećim izborima u gradu Zagrebu i na parlamentarnim izborima te pozvao na daljnje jednako zalaganje i mobilizaciju u ovogodišnjem izbornom nizu. Pobjednički govor prekidan je čestim pljeskom.

Predsjednik PO, gospodin Željko Fiolić je podsjetio na dane kada je 57 izaslanika na dan osnivanja Općinskog odbora HDZ Novi Zagreb, unatoč kordonu policije imalo hrabrosti u tim teškim trenucima hrvatske povijesti pokazati svoje domoljublje.

Tom prilikom je naglasio kako smo mi u Područnoj organizaciji Novi Zagreb-zapad svi jedna velika obitelj.

Kao u svakoj obitelji postoje obveze tj. dužnosti svakog člana, te da smo svojim radom u protekle dvije godine pokazali takvu političku snagu, kojom smo pobijedili na proteklim EU izborima i na izborima za Predsjednicu RH.

Također uz osvrt da Gradskoj četvrti obnašamo vlast govorio je o drugačijem načinu rada gdje će osnovni kriterij biti korist građana i lokalne zajednice.