Dana, 30.03.o.g.  u prelijepoj dvorani Matice hrvatske na Strossmayerovom trgu u organizaciji Područnog odbora HDZ-a Donji grad održana je proslava 25. godina osnutka i djelovanja Hrvatske demokratske zajednice. Obljetnica je  obilježena na dostojanstven i svečan način te je dvorana  bila prepuna članova, simpatizera i pristaša Stranke. Ovakvoj svečanoj proslavi značajne i povijesno velike obljetnice od četvrt stoljeća te uspješnom stranačkom djelovanju u Donjem gradu pridonijela je svakako čelna osoba područne organizacije, gđa. Margareta Mađerić.

Prenosimo ključne poruke iz govora Andrije Mikulića i Margarete Mađerić:

Mikulić: HDZ će imati vlastitoga gradonačelničkog kandidata u Zagrebu!

Na samom početku uputio je poseban pozdrav svim hrvatskim braniteljima, a posebno hrvatskim braniteljima u Savskoj 66 te svim članicama, članovima Hrvatske demokratske zajednice, simpatizerima, Mladeži Hrvatske demokratske zajednice Grada Zagreba te ostalim integralnim zajednicama naše Stranke koji su pridonijeli pobjedi prve Predsjednice Republike Hrvatske – gospođe Kolinde Grabar Kitarović. Hrvatska demokratska zajednica vraćena je svome iskonu i utemeljitelju dr. Franji Tuđmanu, s posebnim naglaskom na domoljublje, poštenje i zastupanje hrvatskih nacionalnih interesa.

Istaknuo je kako osobni interesi nemaju više mjesta u HDZ-u. HDZ je homogena Stranka koju čine pošteni i časni članovi, koji svojim nesebičnim trudom i radom nižu pobjedu Istaknuo je kako Stranci pretstoji u skoro vrijeme najvažniji zadatak a to je pobjediti na parlamentarnim izborima, osvojiti dvotrećinsku većinu u Hrvatskom saboru te vratiti članak 45. Ustava RH, po kojem bi se ponovno omogućilo glasovanje dijaspore na način na koji i zaslužuju.

U nizu izjava naglasio je kako će HDZ imati vlastitoga gradonačelničkog kandidata za Zagreb! No nije dobro da je Zagreb talac pojedinca, odnosno njegove odluke hoće li ili neće dati ostavku!

Mađerić: Zagreb ima bezobrazno skupu komunalnu uslugu

Posebno je zahvalila predsjedniku Hrvatske demokratske zajednice, gospodinu Tomislavu Karamarku i članu područnog odbora HDZ-a Donji grad na odazivu na svečano obilježavanje 25. obljetnice osnutka HDZ-a Donji grad.

Prvi puta nakon niza godina, Hrvatska demokratska zajednica u Donjem gradu dobila je priliku za vođenje Vijeća gradske četvrti. Gradska četvrt Donji grad po broju stanovnika odgovara gradu Šibeniku, stim u svezi još je veća odgovornost spram stanovnika. Želimo omogućiti  bolji i kvalitetniji život, međutim do sada je Grad Zagreb bio samo prepoznatljiv po bezobrazno skupim komunalnim uslugama, svaka treća osoba u Zagrebuje  nezaposlena, nema gospodarskih aktivnosti, Zagreb je grad od kojega bježe investitori,  a mi, Hrvatska demokratska zajednica, želimo da hrvatska metropola bude prepoznatljiva po ljepoti življenja i dostupnosti sadržaja po prihvatljivim cijenama, koje su potrebe za kvalitetan život svih građanki i građana Zagreba.