Dana, 23.04.o.g.  u prostorijama DVD Šestine,  u organizaciji Područnog odbora HDZ-a Podsljeme održana je proslava 25. godina osnutka i djelovanja Hrvatske demokratske zajednice na tom području. Sama obljetnica obilježena je na dostojanstven i svečan način.

Dvorana šestinskog DVD-a  bila je prepuna članova, simpatizera i članova Hravtske demokratske zajednice. Proslavi značajne i povijesno velike obljetnice od četvrt stoljeća uspješnog stranačkog djelovanja nazočili su te ju uveličali svojim dolaskom i uvaženi stranački dužnosnici: predsjednika Hrvatske demokratske zajednice gospodin Tomislav Karamarko, predsjednik Gradskog odbora i član nacionalnog predsjedništva Andrija Mikulić, dopredsjednici gradske organizacije gospoda Mario Župan, Stanko Gačić i Ante Plazonić, područni predsjednici te predsjednici Zajednica HDZ-a Grada Zagreba, gospođica Ivana Župan i gospodin Ile Baković.

Uzvanicima i gostima proslave obratio se i gospodin Andrija Mikulić predsjednik Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Grada Zagreba.

MIKULIĆ: Stežemo obruč da se dogodi prijeko potrebna promjena u Gradu Zagrebu

Svaki Područni odbor ima neku svoju specifičnost, pa tako i Podsljeme. Premda uvijek može bolje, usudim se reći da je ovo jedan od školskih primjera kako dobro ustrojene organizacijske jedinice neminovno daju rezultat prema kojem svi težimo, a to je pobjeda! Ako malo proanaliziramo situaciju po gradskim četvrtima, onda možemo vidjeti kako s istočne strane imamo pobjedničke Sesvete, Gornju i Donju Dubravu, Maksimir i Podsljeme, a sa zapadne Brezovicu i Novi Zagreb zapad. I dok sve činimo da se ta situacija promijeni nabolje i u drugim gradskim četvrtima, ovime simbolično mogu poručiti kako sa zapadne i istočne strane stežemo obruč da se dogodi prijeko potrebna promjena u Gradu Zagrebu.

Grad Zagreb ima mnoštvo neriješenih problema – od prometne preko komunalne infrastrukture. Još nije riješeno jedno od gorućih pitanja – gospodarenje otpadom. Predlažu se instant rješenja koja su kratkog vijeka i ne nude nikakvo kvalitetno rješenje. Žalosno je da unatoč osnivanju posebnog Gradskog ureda za programe i projekte Europske unije, Grad Zagreb gotovo da ništa ne povlači iz kohezijskih fondova. Ili nama ne trebaju veliki infrastrukturni projekti? O obnovljivim izvorima energije koji se također izdašno financiraju od strane europskih fondova, da i ne govorimo. Na prste jedne ruke mogu se nabrojati vrtići, škole i zdravstvene ustanove u vlasništvu Grada Zagreba koji koriste solarnu energiju.

Čak nam i politički suparnici priznaju da smo postali prepoznatljivi

Kao što su se dogodile brojne promjene po cijeloj Hrvatskoj, tako je i u Gradu Zagrebu koji ima 215 temeljnih ogranaka u protekle dvije i pol godine stranka konsolidirana s mnoštvom mladih, stručnih i kompetentnih ljudi koji u Hrvatskoj demokratskoj zajednici, kao i 90-ih godina prošlog stoljeća, osjećaju snagu koja će učiniti prekretnicu u našoj Domovini. Da bi se to ostvarilo, nužno je da se svi maksimalno angažiramo kako bi anacionalnu, kvazisocijaldemokratsku i jugonostalgičarsku stranku SDP zauvijek poslali tamo gdje i njezinu prethodnicu – Savez komunista.  Svaki mjesec organiziramo Dane otvorenih vrata. Samo jučer uručeno je preko 250 članskih iskaznica za one koji su učlanjeni u protekla dva mjeseca. Čak nam i politički suparnici priznaju da smo postali prepoznatljivi, a većina anketara smješta zagrebački HDZ na prvo mjesto ljestvice popularnosti političkih stranaka u našoj metropoli.

Sat otkucava, vrijeme odmiče, bliži se trenutak kada će vlada Zorana Milanovića postati prošlost.

U narednih nekoliko mjeseci moramo se usredotočiti na parlamentarne izbore koji će omogućiti da se u Hrvatskoj dogode radikalne promjene, poglavito na gospodarskom planu. Dok drug Zoran Milanović dijeli novce stranim PR-stručnjacima koji bi nekim čarobnjačkim načinom trebali tri godine nečinjenja prikazati kao nešto najbolje što se moglo dogoditi hrvatskom narodu, predsjednik Karamarko je okupio stručnjake iz Hrvatske koji zajedno s našim prijateljima iz Njemačke, Izraela i Slovačke kreiraju dugoročne projekte koji će Hrvatsku izvući iz beznađa u koje je nacija zapala, jer do sada najnesposobnija vlada nije kadra proći tjedan, a da ne osvane neka afera u kojoj su uključeni najviši državni dužnosnici iz Kukuriku koalicije.  Najveći grijeh ove nekompetentne vlade jest činjenica da su oni hrvatskom puku ubili nadu.

KELIĆ: Rad na terenu - ključ uspjeha!

HDZ je povijesna i stožerna stranka hrvatskog naroda. Zauvijek će ostati upamćena kao politička opcija koja je pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika dr. Tuđmana izgradila temelje hrvatske samostalnosti. Rad na terenu rezultirao je dvostrukom pobjedom na izborima za Europski parlament, premoćnom pobjedom na lokalnim izborima i - ono što je najvažnije - prvom hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović.

Pobjednički rezultat

No, parlamentarni izbori ključni su za budućnost Hrvatske. Područni odbor HDZ-a Podsljeme sa svojih pet temeljnih ogranaka spreman je dati svoj doprinos pobjedničkom rezultatu koji će omogućiti - ni manje ni više - dvotrećinsku većinu zastupnika Domoljubne koalicije u Saboru. Dr. Franjo Tuđman je prigodom 7. obljetnice Prvog Općeg sabora HDZ-a rekao: čuvajmo i jačajmo HDZ u interesu hrvatske slobode i demokracije, radi sloge i budućnosti hrvatskog naroda - sve za Hrvatsku, Hrvatsku ni za što!

Video: