Hrvatska demokratka zajednica u Peščenici Žitnjak je osnovana 14. veljače 1990. godine.

U prepunoj dvorani Kulturnog Centra Peščenica u Zagrebu, područna organizacija Peščenica Žitnjak obilježila je 25. obljetnicu osnutka Hrvatske demokratske zajednice. bilo je svečano uz puno uglednih gostiju. Uz predsjednika Hrvatske demokratske zajednice, Tomislava Karamarka, na svečanosti su bili pristutni gosp. Miro Kovač, međunarodni tajnika HDZ-a, brojni saborski zastupnici, bivša ministrica gđa. Ljilja Vokić te brojni ostali ugledni gosti.

Prvi se pristutnima obratio domaćin svečanosti, predsjednik područne organizacije Hrvatske demokratske zajednice Peščenica Žitnjak i dopredsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Zagreba, gospodin Mario Župan.

Nakon zahvale svim vrijednim članicama i članovima Hrvatske demokratske zajednice u Gradu Zagrebu, simpatizerima te posebne zahvale Mladeži HDZ-a, ponosno je podsjetio i istaknuo kako je i današnji predsjednik Hrvatske demokratske zajednice, Tomislav Karamarko upravo bio jedan od osnivača Hrvatske demokratske zajednice Peščenica Žitnjak. Peščenica Žitnjak je gradska četvrt Grada Zagreba u kojoj Hrvatska demokratska zajednica ima sedamneast temeljnih organizacija i preko 1300 članova stranke. Također Hrvatska demokratska zajednica Peščenica Žitnjak obnaša vlast u deset vijeća mjesnih odbora od ukupno šestnaest. U Vijeću gradske četvrti ima šest vijećnika iz redova Hrvatske demokratske zajednice što predstavlja najbolji rezultat do sada.

Župan je također najavio skoro izgledno preuzimanje vlast u VGČ Peščenica Žitnjak. Nakon izbora i rezultata za Predsjednicu RH, Peščenica Žitnjak više ne prestavlja crvenu utvrdu SDP-a niti Milana Bandića jer je postignut povijesni rezultat koji je ostavren posljednji puta davne 1992. godine. „Ponosan sam što skupa zajedno s vodstvom gradske organizacije Hrvatske demokratske zajednice Grada Zagreba stvaramo novi HDZ, novu Stranku, povratkom među članstvo, povratkom među domoljube vođeni interesima Grada Zagreba i Hrvatske domovine.“ – zaključio je Mario Župan.

Predsjednik Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice, Andrija Mikulić u svom obraćanju na samom početku s posebnim pijetetom uz sve nazočne pozdravio hrvatske branitelje i hrvatske generale te posebno hrvatske branitelje u  Savskoj 66. Zahvalio je svima na nesebičnom trudu i radu tijekom izbora za Predsjednika RH, posebno Mladeži Hrvatske demokratske zajednice Grada Zagreba. Andrija Mikulić, predsjednik zagrebačke organizacije HDZ-a ponosno i samouvjereno svim okupljenim ponovio je geslo predsjednika Tomislava Karamarka - Osobni interesi i korupcija van iz Hrvatske demokratske zajednice, poštenje i domoljublje u stranku. Osvrnuo se također na izvrsne ankete o rejtingu Hrvatske demokratske zajednice u Gradu Zagrebu koje su dokaz dugogodišnjeg truda i rada novog vodstva s članstvom i na terenu. Mikulić je podsjetio na „uspješnost“ vladajuće koalicije i njihovih ministara u generiranju afera i skandala. Najavio je vladajućim skoru „buru“ koja će ih na parlamentarnim izborima otpuhati i  poslati  u ropotranicu povijesti te se neće dugo više vratiti na vlast u Republici Hrvatskoj – zaključio je Mikulić.

Na samom kraju svečanog obilježavanja 25. obljetnice osnutka Hrvatske demokratske zajednice u gradskoj četvrti Peščenica-Žitnjak predsjednik Tomislav Karamarko održao je nadahnuti motivacijski govor. Oštro je kritizirao SDP-ovu nenarodnu vlast koja PR trikovima pokušava ugrabiti još jedan mandat kako bi ponovno varala narod.

Uzalud im PR agencije!

Sotonizacija HDZ-a glavni je „projekt“ ove vlade. No dok su se oni time bavili, mi smo razrađivali gospodarski program s bavarskim IFO-om, jednim od najuglednijih ekonomskih instituta u svijetu! Oko 20 njemačkih stručnjaka radi s našim ekspertima, stranačkim i izvanstranačkim. Mislim da je SDP šokiralo kad sam najavio da ćemo sveobuhvatni program oporavka i zapošljavanja na tragu gospodarske slike Bavarske - koja nam mora biti uzor sa svojih pet posto nezaposlenosti - objaviti do lipnja. Oživjet ćemo gospodarstvo i vratiti se pravim saveznicima - a to je Njemačka! Dok mi razvijamo gospodarski program, oni plaćaju strane PR agencije ne bi li dobili novi mandat za varanje hrvatskog naroda. No to im nećemo dopustiti!

Izborna godina čini čuda 

Čujem da će možda raspisati izbore u travnju ili svibnju, u njihovim redovima vlada panika i stoga pribjegavaju populističkim mjerama. Danas se Milanović čak sjetio našeg branitelja Veljka Marića koji leži u srpskom zatvoru. Odjednom Srbiji uvjetuje EU put povlačenjem zakona kojim se ta država proglasila nadležnom za sve ratne zločine na području bivše Jugoslavije. No dan prije toga i on i ministrica Pusić govorili su da će bezuvjetno pomoći Srbiji u EU pregovorima!? Od kada je SDP na vlasti više od sto tisuća mladih ljudi iselilo je iz Hrvatske! U zadnjih 365 dana „nestalo“ je 60 tisuća zaposlenih, no Milanović se usuđuje hvaliti da pada nezaposlenost. Ako se nastavi ovaj egzodus, nezaposlenost će jednog dana biti - nula! U Hrvatskoj više neće biti nikog. Odlaze intelektualci, mladi stručnjaci - naša budućnost - koje je Hrvatska školovala i u koje je ulagala.

Početak kraja SDP-ove vlade!

Plan 21 mrtvo je slovo na papiru, nijednu investiciju nisu realizirali, niti iskoristili sredstva iz EU fondova. Ne potiču male i srednje poduzetnike, nego ih ubijaju nakaradnim porezima. Upropaštavaju Hrvatsku gospodarski, moralno i svjetonazorski, žele uništiti supstancu hrvatskog bića. Ovo su teške riječi, ali došlo je vrijeme istine. Pobjeda 11. siječnja bio je početak kraja ove vlasti jer mi ćemo i na parlamentarnim izborima trijumfirati! I moramo - jer su oni nesposobna, neznalačka i nenarodna vlast.- zaključio je predsjednik Karamarko.