U srijedu, 4. veljače 2015. godine, u do kraja ispunjenoj dvorani Narodnog sveučilišta  u Sesvetama, svečano je obilježena 25. obljetnica osnutka Hrvatske demokratske zajednice u Sesvetama.

Na samome početku, pozdravnim govorom  nazočnima se obratio predsjednik Područnog odbora Hrvatske demokratske zajednice Sesvete, Ante Plazonić. Predstavio je gradsku četvrt Sesvete, te na osobit način zahvalio Tomislavu Karamarku koji je prvi predsjednik Hrvatske demokratske zajednice nakon Franje Tuđmana koji je posjetio sesvetsku organizaciju HDZ-a te je jasno poručio kako se pripremaju za predstojeće parlamentarne izbore.

Svečanom obilježavanju nazočio je i predsjednik Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Grada Zagreba, Andrija Mikulić., koji je u svom obraćanju opetovano zahvalio svim članicama i članovima Hrvatske demokratske zajednice, simpatizerima a posebno Mladeži Hrvatske demokratske zajednice Grada Zagreba koji su svojim velikim nesebičnim angažmanom pridonijeli da Hrvatska ima prvu predsjednicu – gospođu Kolindu Grabar Kitarović.

Tomislav Karamarko, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice održao je motivirajući govor pred mnogobrojnim članovima i simpatizerima okupljenim sinoć na obilježavanju 25. rođendana Hrvatske demokratske zajednice u Sesvetama.

Osvrnuo se na pobjedu na predsjedničkim izborima koja označava početak kraja lažne socijaldemokracije u Hrvatskoj. “ Čujemo glasine kako bi se parlamentarni izbori mogli održati ranije, čak i prije ljeta. Kada god se održali, mi smo spremni na novu pobjedu! Kada god gospoda na vlasti odluče na izbore - odlučili su se za svoj poraz! Pobijedit ćemo i Hrvatskoj doista donijeti ono što je zaslužila - prosperitet. Neće biti lako, ali Hrvatsku ćemo pretvoriti u zemlju u kojoj se dobro živi.”

Također je najavio skori završetak gospodarskog programa. “ Pripremamo konzistentan, sveobuhvatan gospodarski program sa svjetski cijenjenim ekonomskim institutom iz Münchena. U ovom trenutku dvadesetak njemačkih stručnjaka, zajedno s našim ekspertima, finalizira taj program! Ali, dok mi ulažemo napor kako bismo zemlju izvukli iz krize, SDP troši novac na PR agencije koje bi im valjda trebale podignuti rejting te ih načiniti lijepim, pametnim i popularnim kako bi još jedan mandat varali hrvatski narod. To im nećemo dopustiti!”

O presudi ICJ-a Karamarko je rekao – “Presuda ICJ-a, nažalost, pokazuje da pravo i pravda nisu uvijek sukladni. Nismo zadovoljni - jer je Srbija počinila genocid nad hrvatskim narodom! Ali, ipak, potvrđeno je da je Srbija podvrgla Hrvatsku agresiji u namjeri da stvori tzv. veliku Srbiju. Do jučer su, naime, neki voljeli tvrditi - pa tako i bivši predsjednik Republike - da su „sukobi na ovom području posljedica konglomerata loših politika“. Čime su pokušavali izjednačiti žrtvu i agresora. A istina je jedna jedina: Hrvatska je bila izložena velikosrpskoj četničkoj agresiji!”