Nakon svečanog obilježavanja 25. obljetnice osnutka Hrvatske demokratske zajednice u zagrebačkim Sesvetama, Peščenici Žitnjak, Dubravi ovaj tjedan obljetnica je obilježena na zagrebačkoj Trešnjevci. U prepunoj dvorani MO Knežija svečano okupljanje uveličao je i predsjednik Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Grada Zagreba Andrija Mikulić uz izaslanika predsjednika Hrvatske demokratske zajednice Milana Kovača. U staroj organizaciji Grada Zagreba postojala je Općina Trešnjevka, dok su prema novom ustroju to zasebne dvije gradske četvrti- Trešnjevka jug i Trešnjevka sjever. Mnogom brojnim uzvanicima na samom početku obratili su se domaćini – predsjednici područnih odbora Trešnjevka jug Krešimir Rukavina i Trešnjevka sjever Dražan Bilokapić.

RUKAVINA:   HDZ kao jedna duša i jedno tijelo

Sadašnji trenutak dugo nismo imali u Hrvatskoj demokratskoj zajednici, trenutak zajedništva i jedinstva -kao jedna duša i jedno tijelo. Novo vodstvo Hrvatske demokratske zajednice vratilo se svome iskonu i temeljima 90-tih godina, vratilo se među članstvo i na tome im veliko hvala. Trešnjevka jug u drugom krugu za predsjednicu RH, Kolindu Grabar Kitarović izborila je nešto više od petnaest tisuća glasova na koje sam ponosan. Na kraju svoga govora, Rukavina je pozvao sve na daljnji predani rad za stranku i mobilizaciju članstva za sve predstojeće izbore.

BILOKAPIĆ:  Grad Zagreb je dodana vrijednost HDZ-a

Nakon pozdravnog govora,Bilokapić je podsjetio na vijeme osnivanja Hrvatske demokratske zajednice i ozračje intenzivnog domoljubnog zanosa te posebno istaknuo ponos radi većeg broja utemeljitelja HDZ-a koji dolaze upravo s Trešnjevke. U posljednje dvoje godine, u svim izborima, Grad Zagreb daje dodanu vrijednost Hrvatskoj demokratskoj zajednici, značajno se pozicionirao na bolje, unutar Hrvatske demokratske zajednice, a što je rezultat svih nas. Pje osebno zahvalio Mladeži Hrvatske demokratske zajednice te dodao kako su ostvareni rezultati na predsjedničkim izborima platforma za sve buduće izbore.

MIKULIĆ:  Mi znamo, hoćemo i možemo jer nam je Hrvatska i Grad Zagreb u srcu.

- Poseban pozdrav svim hrvatskim braniteljima, a posebno hrvatskim braniteljima u Savskoj 66. Poseban pozdrav Mladeži Hrvatske demokratske zajednice Grada Zagreba. Posebna zahvala članstvu bez kojeg ne bi bilo pobjede na predsjedničkim izborima. Pokazali smo da imamo potencijal u Gradu Zagrebu, vraćamo se i u Zagrebu nazad. Josipović je u Gradu Zagrebu izgubio s preko pedeset tisuća glasova razlike, radi vas, drage članice i članovi Hrvatske demokratske zajednice, takvim rezultatom SDP-u je „slomljena kičma u Gradu Zagrebu“. Vi ste čestiti i pošteni ljudi, svi vi članovi Hrvatske demokratske zajednice. Vraćamo se iskonu, imalo smo snage rašćistiti s svim lošim u stranci. Vidjeli ste natpise, posljednih dana o otpisu kamata za zagrebačku organizaciju HDZ-a, da, istina je, samo smo tražili što je zakonski bilo moguće, isto tako, platili smo preko petsto tisuća kuna raznih zaostalih troškova u posljednjih dvije godine. Hrvatska demokratska zajednica plaća svoje račune na vrijeme, na datum valute. Mi znamo, hoćemo i možemo jer nam je Hrvatska u srcu, Zagreb nam je u srcu, svaka ulica nam je u srcu i kad smo svi zajedno ne može nas pobijediti nitko. Glavni jamac za pobjedu ste vi, clanstvo Hrvatske demokratske zajednice. – zaključio je Mikulić.

KOVAČ:  Politika HDZ-a spasila hrvatski narod u BiH

- Zahvaljujući dr. Franji Tuđmanu i politici Hrvatske demokratske zajednice spašen je hrvatski narod ne samo ovdje u Hrvatskoj već i hrvatski narod u BiH, koji je bio izložen dvijema agresijama. I danas kao i prije 25. godina u vrijeme osnivanja Hrvatske demokratske zajednice imamo medije protiv nas i opet neumorno hodamo i objašnjavamo hrvatskom narodu što se događa, i opet ćemo kao i početkom devedesetih godina pobjediti na izborima za Hrvatski sabor, pobjedit ćemo dvotrećinskom večinom, i promijenit ćemo članak 45. Ustava, kojim se na protuustavan način onemogućuje hrvatskim državljanima da glasuju van Domovine. – poručio je Milan Kovač.