U dupkom punoj dvorani dvorca Pongratz, na zagrebačkom Medvedgradu sinoć je proslavljena 25. obljetnica osnutka Hrvatske demokratske zajednice područne organizacije Črnomerec. Skupu su nazočili i potpredsjednik Hrvatskog sabora i osobni izaslanik predsjednika HDZ-a, akademik Željko Reiner, europarlamentarac Andrej Plenković, saborski zastupnik Jasen Mesić, čelni čovjek zagrebačke organizacije (član nacionalnog Predsjedništva Stranke) i potpredsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, Andrija Mikulić u pratnji dopredsjednika Marija Župana, Stanka Gačića, Ante Plazonić i Željka Fiolića te gradskog zastupnika Zorana Piličića i predsjednice Mladeži HDZ-a Grada Zagreba, Ivane Župan.

Prenosimo ključne poruke iz govora Andrije Mikulića i Zorana Vlašića, predsjednika PO HDZ-a Črnomerec:

Mikulić: Najvažniji zadatak - pobijediti na parlamentarnim izborima.

Pozdravljam hrvatske branitelje i obitelji poginulih branitelja. Posebno pozdravljam branitelje koji prosvjeduju u Savskoj! Zahvaljujem svima onima koji su pridonijeli pobjedi prve predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović. Imali smo najbolju kandidatkinju, cijela stranka se mobilizirala i u sinergiji sa simpatizerima smo pobijedili.

Vratili smo se kao stranka svome narodu i učenju svog utemeljitelja dr. Franje Tuđmana - s posebnim naglaskom na domoljublje, poštenje i zastupanje hrvatskih nacionalnih interesa. Osobni interesi nemaju više mjesta u HDZ-u - homogena smo stranka koju čine pošteni i časni članovi, koji svojim nesebičnim trudom i radom nižu pobjede. Pred nama je najvažniji zadatak - pobijediti na parlamentarnim izborima.

U Gradu Zagrebu građani prepoznaju naš svakodnevni, predani rad na terenu i Gradskoj skupštini. I zato kad god bili izbori u Zagrebu, Hrvatska demokratska zajednica će imati kandidata iz svojih redova, kandidata koji okuplja oko sebe tim stručnih i kompetetnih ljudi, koji znaju, hoće i mogu najbolje za Zagreb.

Vlašić: Mislili su neki da nas (HDZ-a) neće biti

Četvrt stoljeće od osnutka područne organizacije Hrvatske demokratske zajednice Črnomerec, dugi je perod koji budi različite osjećaje, budi sjećanja na rane ratne 90-te  godine, vrijeme stvaranja Hrvatske, vrijeme prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i vrijeme ponosa i slavnih dana hrvatske povijesti.

Hrvatska demokratska zajednica je stranka koja je prošla teška vremena, podigla se iz pepela zahvaljujući novom vodstvu, predsjedniku gosp. Tomislavu Karamarku i glavnom tajniku, gospodinu Milijanu Brkiću pod sloganom Novo vrijeme Nova snaga. Odavanjem priznanja članstvu i predsjednicima temeljnih organizacija Hrvatske demokratske zajednice i njihovom nesebičnom radu i trudu na terenu postignute su veličanstvene pobjede u posljednja četiri izborna ciklusa. Ispred nas je još jedan politički izazov a to je pobjeda na parlamentarnim izborima.