Na jučerašnjoj 37. sjednici zagrebačke Gradske skupštine,  Klub zastupnika HDZ-a dobio je novo pojačanje. Ojačan je imenovanjem Nenada Viduke u zamjenu za dosadašnjeg gradskog zastupnika Zorana Piličića. Nenad Viduka član je HDZ-a od samoga utemeljenja stranke i hrvatski branitelj. Dosadašnjim nesebičnim trudom i radom na terenu među članstvom i simpatizerima pokazao je visoku razinu stranačkog angazmana.

Klub HDZ-a posebno je pohvalio zagrebačku strategiju izjednačavanja mogućnosti osoba s invaliditetom. Prema službenim podacima Grad Zagreb prednjači u zapošljavanju osoba s invaliditetom te na taj način pridonosi njihovoj integraciji. Unatoč visokom standardu, Grad Zagreb, ima još neiskorištenog prostora za poboljšanje uvjeta i infrastrukture za osobe s invaliditetom, na što su upozorili potpredsjednik Skupštine Andrija Mikulić i gradski zastupnik dr.Ivan Ćelić. Prema njihovim riječima, osobama s invaliditetom prepreke su na svakom koraku te bi zbog toga trebali činite sve što je u našoj političkoj moći da im olakšamo svakodnevno funkcioniranje.

Između ostalih prijedloga, HDZ je podržao smjenu dosadašnjeg ravnatelja kazališta Komedija zbog utvrđenih financijskih nepravilnosti i zatečenih dugova. Potpredsjednik Skupštine i šef zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić, u izjavi za medije, napomenuo je kako nitko ne smije i ne može biti pošteđe ako mu se dokažu nepravilnosti u radu, posebice financijske te povreda bilo zakonski propisa i obveza.