Potpredsjednik Hrvatskog Sabora i koordinator za I.Izbornu jedinicu, akademik Željko Reiner jučer, 3. listopada, u svojstvu izaslanika predsjednika HDZ- a Tomislava Karamarka sudjelovao je u otvorenju športskog natjecanja SŠNIDOR „ZAGREB 2015“.

Tijeko svog obraćanja okupljenim invalidima Domovinskog rata akademik Reiner je među inim posebno naglasio:

- Nema slobodnog čovjeka u neslobodnom narodu i nema slobodnog naroda u neslobodnoj državi. Vi ste ostvarili slobodu Hrvatske države i zato svim braniteljima, a posebno invalidima i obiteljima poginulih u Domovinskom ratu, Republika Hrvatska, mora iskazivati trajnu zahvalnost.

Naša je dužnost i obveza štititi čast, ugled i dostojanstvo hrvatskih branitelja!

Naša je dužnost i obveza učinititi sve da se zločini i žrtve ne prepuste povjesnom zaboravu, da istina o agresiji na Hrvatsku bude trajno pohranjena u nacionalnom pamćenju, da naraštaji koji dolaze iza nas znaju tko je zaslužan za ostvarenje hrvatske slobode.

 

Vrijednosti Domovinskog rata i čovjeka koji nas je sve poveo u slobodu, prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, temeljne su odrednice hrvatskog političkog i nacionalnog identiteta i na tim vrijednostima moramo graditi svoj sveukupni demokratski razvitak i suvereni položaj u Europskoj uniji. Želim da slogan ovih igara „Za Hrvatsku - zajedno u ratu, zajedno u miru“ zaživi u svoj svojoj punini u svijesti svakog građana!- zaključio je akademik Željko Reiner.