Potpredsjednik Sabora (i prvi kandidat na listi Domoljubne koalicije za I. izbornu jedinicu) akademik Željko Reiner jučer, 2. studenog,  u izjavi za medije osvrnuo na SDP-ovo „tumačenje“ statističkih podataka o broju (ne)zaposlenih u Hrvatskoj. Dok SDP obmanjuje o „500 novih radnih mjesta tjedno“, podaci su egzaktni i neosporivi - samo u zadnja dva mjeseca u Hrvatskoj je 33 000 radnih mjesta manje.

U nastavku donosimo ključne poruke:

O SDP-ovu „rastu“

Prema SDP-u u Hrvatskoj teče med i mlijeko te su svi sretni. Istina je potpuno drugačija! U samo zadnja dva mjeseca izgubljeno je 33 000 radnih mjesta. U srpnju je - u zadnjih petnaest godina - bila najniža zaposlenost! A kako se prividno smanjuje nezaposlenost govori (i ovaj) podatak - njemačka ministrica objavila je da je u zadnje dvije godine u Njemačkoj radno-boravišnu dozvolu dobilo 93 000 hrvatskih građana. Dakle, brojke o 100 000 mladih i obrazovanih ljudi koji su napustili Hrvatsku su daleko, daleko podbačene. A kako stvari stoje sa SDP-ovim statistikama i točnošću brojki govori podatak da ova vlada ne zna ni koliko se medvjeda nalazi u Hrvatskoj. Sad su odlučili prebrojati i medvjede. Toliko o njihovoj statistici i poznavanju stanja u državi.

O smanjenju plaća

 

Predsjednik Tomislav Karamarko je najavio smanjenje plaća ministrima i saborskim zastupnicima. U redu je da političari dijele sudbinu svog naroda. A narod živi u bijedi u koju ga je dovela ova vlada koja će, nasreću, sada otići.