Danas je uobičajenim aktulanim satom započela 25 sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba. Sjednici je ponovno prisustvovao aktualni gradonačelnik, nakon izlaska iz Remetinca. Prije izglasavanja dnevnog reda Skupštine aktualni gradonačelnik pokušao je progurati dopunu dnevnog reda kroz točku Plana restrukturiranja KK Cibone. Restrukturiranje KK Cibone planirano je kroz otpisivanje 40 posto dugovanja, a ostalih 60 posto da se uz poček od godine dana otplati u 84 rate. Ukupno dugovanje KK Cibone iznosi 105 milijuna kuna.

Restrukturiranje KK Cibone zahtjeva kvalitetnu, transparetnu i širu raspravu

Nakon zatražene stanke za konzultacije Klub HDZ-HSP AS- BUZ, odlučio je ne podržati uvrštenje točke o restrukturiranju KK Cibone, na ovakav ad hoc način te bez potpuno transparetnog uvida u dugovanja KK Cibone. Također, Klub HDZ-a predložio je održavanje tematske sjednice Gradske skupštine na kojoj bi se raspravljalo ne samo o KK Cibona već i o ŠRC Svetice i HAPK Mladost.

Župan: Potrebno je provesti širu raspravu. Prijedlog restrukturiranja KK Cibone treba raspraviti i na matičnim odborima Skupštine Grada. Donošenjem brzopletih odluka ništa se ne rješava, to je samo privremeno gašenje požara.

Zastupnička pitanja potpredsjednika Skupštine i predsjednika zagrebačke organizacije HDZ-a, Andrije Mikulića i Marija Župana, predsjednika Kluba HDZ-HSP AS- BUZ ticala su se načina (ne)rada i (ne)funkcioniranja podružnice Zagrebparking, odnosno voditeljice podružnice Ane Preost.

Mikulić: Ana Preost pogoduje pri zapošljavanju u Zagrebparkingu

Unatoč Odluci o zabrani zapošljavanja izvan Zagrebačkog holdinga bez natječaja zapošljavanja (2014.), nova Uprava ZGH potpisala je Odluku o izmjenu i dopunu Pravilnika o sistematizaciji poslova izvan grupe složenosti u podružnici Zagrebparkinga. Odluka koju je potpisala Uprava ZGH  nije pravovaljana te je i nezakonita jer nije dana suglasnost Gradskog ureda za gospodarstvo na prijedlog koeficijenata izvan grupe složenosti. Odluka je također i u suprotnosti s člankom 71. Temeljnog kolektivnog ugovora, što znači da je bilo potrebno razgovarati i s Sindikatima.

Postavlja se pitanje što će Grad Zagreb poduzeti u svezi nezakonite Odluke o sistematizaciji poslova podružnice Zagrebparking, koju je donijela nova Uprava Zagrebačkog holdinga bez suglasnosti Gradskog ureda za gospodarstvo na prijedlog voditeljice podružnice Ane Preost kojoj je isključivo svrha pogodovanje pri zapošljavanju u Zagrebparkingu.

Gospodine Gradonačelniče, podsjećam, kada ste prije dvije godine pobijedili na izborima u Gradu Zagrebu obećali ste da ćete raščistiti kadrovsku žabokrečinu u ZGH po sistemu „halo nogica“.

Župan: Zagrebparking pogoduje pri kupnji pretplatničkih karata

Unatoč zabrani prodaje mjesečnih dnevnih i cjelodnevnih pretplatničkih karata (obavijest na web stranici podružnice od 24.10.2014.) voditeljica podružnice gđa. Ana Preost je u nekoliko navrata odobrila prodaju navedenih pretplatničkih karata (na dulje razdoblje) čime je pogodovala određenim osobama a u neravnopravan položaj stavila ostale građane Grada Zagreba.

Također, apeliram na gradonačelnika da Grad Zagreb prestane naplaćivati komunalnu naknadu na kvadraturu nekretnina retrogradno odnosno prije podnošenja Zahtjeva za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata. Svi podnositelji zahtjeva za legalizaciju platili su komunalni doprinos stoga nema potrebe da ponovno plaćaju nešto što su već podmirili.

Mađerić: Gradskom imovinom gospodari se neracionalno

Još davne, 2007. godine pravomoćnom sudskom presudom naloženo je iseljenje kultnoj zagrebačkoj kavani Kavkazu d.o.o., iz gradskog prostora na Trgu maršala Tita zbog dugovanja prema Gradu Zagrebu u iznosu preko tri milijuna kuna. Međutim, 2008. godine, ponovno je sklopljena nagodba između Grada Zagreba i Kavkaz d.o.o. o korištenju navedenog predmetnog prostora. Zaključujem da je ovaj naćin gospodarenja gradskim prostorom loša poruka onima koji plaćaju i podmiruju svoje obveze. Isto tako vrlo je moguće da Grad Zagreb nikada niti neće uspjeti naplatiti dugovanje preko tri milijuna kuna od navedenog trgovačkog društva.

Bilokapić: ZGH stavlja naglasak na potporne a ne na glavne djelatnosti

Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga, gospodin Fičko, u nekoliko navrata u svojim javnim nastupima stavlja naglasak na potporne djelatnosti a ne na glavne djelatnosti Holdinga, kao što bi trebao, na primjer na komunalnu djelatnost. Također je posebno istaknuo problem javne nabave, pa me stoga zanima, sada nakon već nekog vremenskog otklona, koliki su problemi u javnoj nabavi u Zagrebačkom holdingu.