U srijedu, 25. lipnja u organizaciji Mjesnog odbora Botinec i Udruge branitelja domovinskog rata Botinec, obilježena je povijesna odluka Hrvatskog Sabora, donesena dana 25.6.1991. godine, o pokretanju postupka razdruživanja od ostalih jugoslavenskih republika i pokretanju postupka za međunarodno priznanje Republike Hrvatske. Ovim odlukama ostvarena je stoljetna težnja hrvatskog naroda da samostalno i slobodno odlučuje o vlastitoj budućnosti.

Obilježavanju Dana državnosti u Botincu prisustvovao je predsjednik Gradskog odbora HDZ Grada Zagreba, gospodin Andrija Mikulić, te predsjednik Područnog odbora Novi Zagreb Zapad, gospodin Željko Fiolić. Na početku svečanosti nazočnima se pozdravnim govorom obratio predsjednik Mjesnog odbora Botinec i predsjednik Temeljnog ogranka HDZ-a Botinec, gospodin Zvonko Cindrić.

Obraćajući se prisutnim građanima i hrvatskim braniteljima, gospodin Mikulić je posebno naglasio da bi ove povijesne odluke ostale bezvrijedno slovo na papiru da nisu potvrđene životima i žrtvama hrvatskog naroda, hrvatskih branitelja. Prisjetimo se svih hrvatskih branitelja, koji su obranivši Hrvatsku, osigurali svima nama slobodan i miran život u vlastitoj državi. Ove i buduće generacije hrvatskog naroda trajno su zahvalne hrvatskim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.