Hrvatska demokratska zajednica na provedenim je unutarstranačkim izborima po načelu '1 član-1 glas' izabrala novog predsjednika HDZ-a. S više od 98 tisuća glasova, dosadašnji HDZ-ov europarlamentarni zastupnik(pučani) Andrej Plenković potvrdio je svoj legitimet i opravdanost kandidature za predsjednika najjače hrvatske političke opcije.

Da će biti veliki odaziv članstva na unutarstranačkim izborima, dalo se naslutiti i na druženju s Andrejom Plenkovićem koje je organizirao Gradski odbor na maksimirskom Kozjaku. Veliki broj članova prošlog je petka došlo čuti glavne odrednice daljnjeg rada budućeg predsjednika, ali i dati mu podršku da uz bazu i terenski rad, vođen vlastitim sposobnostima, završi posao koji je započet, odnosno formiranje HDZ-ove Vlade. U toj je želji i predsjednik HDZ-a Grada Zagreba Andrija Mikulić pozvao novog predsjednika da nastavi svoj mandat.

- Budućem predsjedniku želim da nas vodi sa srcem do pobjede, predano i vjerno. Ovi ljudi koji su se danas tu okupili, područni i temeljni predsjednici, produžene su ruke na terenu svakog vodstva. Na njih mislite i s njima ćete izbore i dobiti- poručio je predsjednik Mikulić u svome obraćanju.

Nakon osvajanja mandata i dobivanja povjerenja za voditi najbrojniju stranku u Hrvatskoj, Gradski odbor HDZ-a Grada Zagreba na čelu sa svojim predsjednikom Andrijom Mikulićem još  čestita novoizabranom čelniku na ostvarenom rezultatu, a posebno želimo istaknuti da nam je drago što je novi šef HDZ-a iz redova gradske organizacije Grada Zagreba. Time se još više ističemo kao organizacija koja u svojim redovima uistinu može ponuditi zavidan broj kandidata za brojna kompetitivna mjesta i funkcije.