Provedenim izborima za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice, dosadašnji predsjednik stranke, Tomislav Karamarko potvrdio je svoj mandat s preko 90 tisuća glasova članova stranke.

Gradski odbor HDZ-a Grada Zagreba čestita predsjedniku Tomislavu Karamarku na novom mandatu i  povjerenju koje je zaslužio svojim radom i vođenjem stranke. Vraćanje HDZ-a u temelje koji je još 90-ih godina zapisao dr. Franjo Tuđman bio je jedan od prvih koraka koji su bili nužni za ponovno oživljavanje stranke i članstva. Davanje prostora uz to mladim ljudima i novim planovima za rast i razvoj Hrvatske vratili su HDZ na prvo mjesto hrvatske politike, mjesto na kojem i pripada. Od dana kada je predsjednik Karamarko preuzeo stranku, HDZ zna samo za pobjedu. Jer, osvojiti sve izbore koji su se dali osvojiti protekle četiri godine znači samo jedno-ovo je HDZ na zdravim temeljima, ovo je pobjednički HDZ!

Izlaznost od preko 45 posto jasan je pokazatelj stava članstva o protekle četiri godine rada u HDZ-u pod ovim vodstvom. Valja napomenuti kako je i članstvo Grada Zagreba dalo veliki doprinos u ovoj pobjedi s izlaznošću od oko 53 posto.