Poštovani hrvatski branitelji,

          Grad Zagreb dao je nemjerljiv doprinos obrani naše Domovine tijekom Domovinskog rata. Preko 70000 zagrebačkih branitelja branilo je Hrvatsku na svim bojišnicama od Vukovara do Dubrovnika, pri čemu je 750 Zagrepčana svoje živote položilo na Oltar Domovine, a preko 7000 je ranjeno, ozlijeđeno i oboljelo tijekom Domovinskog rata.

          Nikada ne smijemo zaboraviti žrtvu i doprinos zagrebačkih branitelja, a toga se s osobitim ponosom i pijetetom prema našim poginulim subojovnicima sjećamo upravo na Dan branitelja Grada Zagreba. Na ovaj poseban dan, u spomen na njih, odajemo im počast diljem Zagreba kao znak zahvalnosti i dubokog respekta za njihovo junaštvo.

          Povjerenstvo za hrvatske branitelje i Zajednica branitelja Gojko Šušak HDZ-a Grada Zagreba čestita svim hrvatskim  braniteljima Grada Zagreba njihov Dan. Tijekom Domovinskog rata smo se zajedno, rame uz rame, borili diljem Hrvatske za slobodnu i neovisnu Hrvatsku. Na isti način, složno i zajedno, i danas se borimo i borit ćemo se za bogatiju i sretniju državu Hrvatsku i bolju budućnost naše djece.

 

Povjerenstvo za hrvatske branitelje
predsjednik
Zoran Piličić, brigadir
 
 
Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a
Grada Zagreba
Andrija Mikulić, dipl.ing.
Zajednica branitelja HDZ-a Gojko Šušak
predsjednik
Željko Glasnović, general bojnik