Drage Zagrepčanke i Zagrepčani,

 

u najljepšem smo vremenu u godini. Raskoš zagrebačkog adventa uvodi nas u svečanost Božića, za mnoge kršćane najdražeg blagdana. Kažem najdražega, jer upravo Božić, u svjetlu Kristova rođenja, simbolizira zajedništvo, mir, toplinu koje ovih dana posebno nastojimo pružiti jedni drugima.

 

Često tijekom godine, što zbog problema i obveza, a što zbog pomanjkanja volje i energije, zaboravimo na to svjetlo u nama, na izvorno čovjekoljublje i pripadnost zajednici. Koliko god bili opterećeni ili zabrinuti, naša je primarna obveza služiti drugome i stvarati ozračje životne radosti. Upravo nas vrijeme došašća i Božića vraća izvornim ljudskim vrijednostima: harmoniziranim odnosima, dijalogu i miru te ljubavi.  Ne bih želio da to budu samo velike riječi već naše životne osnove koje u ovom svečanom razdoblju obnavljamo u sebi.

 

Iako je kršćanski blagdan, ljepotu Božića prigrlili su i pripadnici drugih religija prepoznajući radost i ljubav koje među nas donosi. Božićno svjetlo života neka vas prati cijele godine, osobito u životnim situacijama kada se nada i upornost poljuljaju.

 

U ime Gradske skupštine Grada Zagreba i u svoje osobno ime, želim vama i vašim obiteljima čestit Božić i sretnu novu 2017. godinu, ispunjenu mirom, radošću, blagostanjem i Božjim blagoslovom,

 

dr. sc. Andrija Mikulić,

predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba