Jučer je održana svečanost povodom obilježavanja Dana Obrtničke komore Zagreb, u velikoj dvorani Matice hrvatskih obrtnika, kojoj je nazočio Andrija Mikulić, predsjednik zagrebačke organizacije HDZ-a i potpredsjednik Gradske skupštine u pratnji Marija Župana, predsjednika Kluba HDZ-HSP AS-BUZ u Skupštini grada i člana Skupštine Obrtniče komore Zagreb.

Na svečanosti dodijeljena su priznanja i nagrade zaslužnim obrtnicima za razvoj obrtništva, kao i priznanja dosadašnjim članovima tijela Obrtničke komore Zagreb te majstorske diplome novim obrtnicima. Jednu od nagrada „Srebreni krug“ uručio je i Andrija Mikulić.

Poduzetnici i obrtnici su stup hrvatskog društva. Bez zagrebačkih poduzetnika i obrtnika nema razvoja niti Grada Zagreba. Tradicijski obrti su simbol Zagreba koje je potrebno dodatno zaštiti. Potrebno je malim i srednjim poduzetnicima te obrtnicima osigurati uvjete u Gradu Zagrebu koji jamče kvalitetnije i uspješnije poslovanje, s naglaskom na poticanju, stimuliranju i subvencioniranju njihovih djelatnosti.