U organizaciji udruge Europa Donna Hrvatska, 16. je put za redom organizirana povorka od HNK do Cvjetnog trga, kojom se upozorava na učestalu pojavnost raka dojke te važnost preventivnog pregleda te se daje podrška svim ženama koje se s tom bolešću bore. Dan ružičaste vrpce organizira se pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske. Stoga je na današnjem obilježavanju kao izaslanik Predsjednice RH nazočio akademik Željko Reiner te istom prilikom podsjetio na važnost Dana ružičaste vrpce.

Ovaj dan je strašno važan jer nas podsjeća na učestalost oboljevanja žena od ove bolesti. Gotovo svaki četvrti tumor kod žena je upravo tumor na dojci. No na svu sreću, zbog nevjerojatno naprednih mogućnosti liječenja, ova je bolest prilično izlječiva - istaknuo je akademik i liječnik Željko Reiner pritom naglasivši da je Europa Donna puno učinila zalaganjem za prevenciju i ranom otkivanje raka dojke.

Svi koji rade na ranoj prevenciji su ljudi kojima trebamo uistinu zahvaliti jer su spasili tisuće živote- dodao je akademik Reiner.

Svim oboljelim ženama, potporu su dali i predsjednik zagrebačke gradske organizacije HDZ-a te potpredsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić u pratnji gradskih zastupnika dr.Ivana Ćelića i Margarete Mađerić. Svečanom obilježavanju nazočila je predsjednica Zajednice žena HDZ-a 'Katarina Zrinski', Sanja Putica koja je svojim sudjelovanjem u povorci odaslala poruku da se javnom podrškom jača svijest o ovoj zloćudnoj bolesti.