U današnjem intervju za Radio 101, kandidat Hrvatske demokratske zajednice za gradonačelnika Grada Zagreba Davor Filipović istaknuo je kako građani Zagreba očekuju promjene te kako je Zagrebu potreban netko tko nije Milan Bandić.

„Način na koji je Bandić dosad upravljao gradom i način na koji želim da naš grad funkcionira i kako  vidim Zagreb su dva apsolutno različita svijeta“, kazao je Filipović istaknuvši da je transparentno i odgovorno upravljanje financijama preduvjet uspješne obnove našega Zagreba.

„Uvest ćemo i nešto novo po uzoru na brojne američke gradove, što god se bude radilo u gradu na licu mjesta  ćete imati natpis na kojem piše zašto se nešto radi, po kojoj cijeni, tko to radi i koji je rok“, kaže te je potom i objasnio kako nije podržavao „Bandićev“ proračun već proračun građana Grada Zagreba naglašavajući kako bi bilo neodgovorno rušiti proračun pet mjeseci prije izbora i to u godini kao što je bila 2020.

„Nakon moje pobjede ići ćemo u rebalans proračuna i dovest ćemo ga u realne okvire“, poručio je Filipović posjetivši na HDZ-ove amandmane kao što su nabavka vatrogasnog vozila, izgradnja Osnovne škole „Bukovac“, Most Mladosti koji se rekonstruira kao i Rotor koji je s 320 milijuna sufinanciran EU sredstvima zahvaljujući Vladi RH.

Naveo je primjere kompostane u Brezovici, reciklažno dvorište u Brezovici, GUP-a, prodaju APIS-a putem javnog natječaja, kada se HDZ oštro suprotstavljao Bandićevoj politici, poručivši kako će biti gradonačelnik Zagreba.

Ukratko se osvrnuo na lažne ankete i naslovnice koje su se prošlih dana pojavljivale u medijima i kojima se Filipovića pokušalo diskreditirati.

„Milan Bandić je prošlost ovog grada jer ljudi više ne žele imati percepciju korupcije oko svakog projekta koji se događa u Gradu Zagrebu, žele čovjeka bez mrlja u karijeri kako bi sugrađani svojim radom, redom i disciplinom ostvarili svoj maksimalan potencijal. Uvjeren sam kako će mene prepoznati kao takvoga“, poručio je. 

„Rezultati anketa daju prednost Tomaševiću koji već godinama u kampanji za gradonačelnika, a nakon samo deset dana od moje kandidature na drugom sam mjestu. Tomislav Tomašević od moje kandidature ne spava mirno“, ustvrdio je Filipović dodavši kako su najtočnije ankete na izborni dan. 

U završnom dijelu intervjua Filipović je objasnio kako u Zagrebu živi od 2007. godine, kako mu je sin rođen u Zagrebu te kako je kao dijete proživio strahote rata Sarajevu, a tijekom školovanje je promijenio četiri osnovne škole u Hrvatskoj.

„Moj sin je rođen u Zagrebu i moje srce kuca za Zagreb“, poručio je za kraj da ako je njegovo mjesto rođenja njegova najveća mana, da će to i ostati njegova najveća mana nakon izborne pobjede.