Potpredsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru prof. dr. sc. Drago Prgomet naš je kandidat za gradonačelnika Grada Zagreba! - jednoglasno je na svojoj večerašnjoj sjednici odlučio Gradski odbor HDZ-a Grada Zagreba. Na sjednici je sudjelovao i predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković.

Nakon sjednice, izjavu za brojne okupljene novinare dali su predsjednik Plenković, gradonačelnički kandidat Prgomet i predsjednik GO HDZ-a (i član nacionalnog Predsjedništva naše stranke) Andrija Mikulić koji je istaknuo ambiciju za ostvarivanjem povijesnog rezultat stranke na predstojećim parlamentarnim izborima te iskazao čvrstu volju za izlaskom na izbore što većeg broja članstva i prijatelja.

 

Plenković: Kandidaturom ističemo najozbiljniju namjeru za izvrsnim rezultatom!

Najprije bih zahvalio predsjedniku Gradskog odbora Andriji Mikuliću što je danas na sjednici predstavio kandidaturu sveučilišnog profesora Drage Prgometa - koji je dobio je apsolutnu podršku svih članova Gradskog odbora, a prije toga i Predsjedništva GO-a. Profesor Prgomet uživa punu potporu i vodstva stranke.

Respektabilna profesionalna karijera

Prof. Prgomet je poznat i etabliran političar, s respektabilnom profesionalnom karijerom, ali i s izrazito vidljivim i angažiranim političkim putem - na kojem je dokazao da je u stanju boriti se za svoje ideje i projekte. S njegovom kandidaturom HDZ ističe najozbiljniju namjeru za izvrsnim rezultatom u Gradu Zagrebu, i to na izborima i za gradonačelnika i za listu za Gradsku skupštinu, s kojom očekujemo jako dobar rezultat, puno bolji nego do sada. Činjenica da HDZ ima sedam predsjednika Vijeća gradskih četvrti i najveći broj čelnika mjesnih odbora pokazuje snagu HDZ-a u Gradu Zagrebu. U I., II., VI. i VII. izbornoj jedinici dobili smo između 30,6 i 35 posto glasova na izborima 11. rujna prošle godine. Prema ispitivanjima javnog mnijenja, HDZ danas uživa potporu između 32 i 35 posto građana. Imamo stabilnu Vladu i čvrstu parlamentarnu većinu - vodimo politiku na dobrobit hrvatskih ljudi.

Snaga je u ljudima

Vidjet ćete i sami sutra na Središnjem odboru HDZ-a - bit će niz osvježenja, osobito u velikim gradovima. Istaknut ćemo niz novih kandidatkinja i kandidata - koji projiciraju snagu HDZ-a kao članice obitelji Europske pučke stranke, kao stranke koja pokriva spektar desnog centra i koja je predodređena da upravlja Hrvatskom - na nacionalnoj, županijskoj, gradskoj i općinskoj razini - te da daje svoj doprinos funkcioniranju europskog projekta.

Pobjednički rezultat

U prof. Prgometu imamo sjajnog kandidata, čovjeka koji će dati sve od sebe da HDZ na ovim izborima ostvari sjajan, pobjednički rezultat. Uvjeren sam da je Gradski odbor danas donio odličnu odluku. Čestitam svim kolegicama i kolegama na povjerenju koje su ukazali prof. Prgometu!

Mikulić: Odluka je donijeta jednoglasno - Vjerujemo u pobjedu!

Gradska organizacija HDZ-a - a prije toga njeno Predsjedništvo - donijela je jednoglasno odluku da je naš kandidat na predstojećim lokalnim izborima za gradonačelnika Grada Zagreba prof. dr. Drago Prgomet. Učinit ćemo sve da pobijedimo! Vjerujemo da možemo imati gradonačelnika! Vjerujemo u pobjedu našeg kandidata!

Prgomet: Dobit ćemo i ovu utakmicu - Briga za ljude bit će u fokusu naše kampanje!

Dobit ćemo i ovu utakmicu! Dobit ćemo gradonačelnika Grada Zagreba i bit ćemo najjača stranka u Gradskoj skupštini. To ćete imati priliku vidjeti 21. svibnja. Govoriti o kampanji znači govoriti o HDZ-u koji zadnjih šest mjeseci - pod vodstvom predsjednika Plenkovića - vodi državu u kojoj raste BDP, izvoz, proizvodnja, u kojoj rastu plaće, a padaju porezi. Ima li bolje kampanje za Zagreb i poruke da ćemo to isto učiniti u našem gradu.

Solidarnost & zajedništvo

Spreman sam dobiti ove izbore! Ponavljam - mi ćemo te izbore i dobiti. O programima ćemo razgovarati u idućim tjednima, ali danas želimo poručiti - u fokusu naše kampanje bit će briga za ljude. Ja to znam - odrastao sam u obitelji sa sedmero braće i sestara. Znam kako je to dijeliti s drugima uspjeh i neuspjeh te da možete uspjeti samo ako pomažete jedni drugima. Želimo pomagati ljudima.

Gradonačelnik svih Zagrepčanki i Zagrepčana

Želim da se svaki građanin Zagreba, bio on generacijama ovdje ili se tek doselio, osjeća jednako vrijednim i ima jednako pravo i šansu za uspjeh. Bilo da je rođen u Srijemu, Dubrovniku, Hercegovini, Bosni, samom Zagrebu...  Živio on u Sesvetama ili na Kvatriću, Jankomiru ili Britancu, u Novom zagrebu ili na Cvjetnom trgu. To je zadaća HDZ-a - koju ću kao gradonačelnik voditi s punim srcem i jakom voljom.