Na održanoj Izbornoj skupštini za vodstvo Gradskog odbora HDZ-a Grada Zagreba, Andrija Mikulić potvrdio je svoj novi mandat s maksimalna 334 glasa. U Izvješću o protekle tri i pol godine njegova vođenja gradske organizacije, Mikulić je usporedio stanje koje je zatečeno kad je preuzeo zagrebački HDZ, a koji je tada bio na vlasti u svega 10 posto mjesnih odbora i niti na jednom mjestu predsjednika vijeća gradske četvrti. Takvo je stanje jasno odražavalo nepostojanje HDZ-a u hrvatskoj metropoli u onoj mjeri u kojoj bi trebao biti. Danas, istaknuo je novi-stari predsjednik, HDZ je na vlasti u 50 posto svih mjesnih odbora i vijeća gradskih četvrti što je pokazatelj uspjeha konsolidacije terena i oživljavanja stranke. Prošli je mandat, kazao je Mikulić, zbog toga bio usmjeren na vraćanje identiteta stranci u Zagrebu, dok će se u ovom predstojećem sav fokus staviti na lokalne izbore 2016. Godine.

Donosimo ključne aspekte programa novog mandata:
STRATEGIJA RAZVOJA GRADA
Bez dokumenta koji se zove strategija razvoja grada nema daljnjeg planiranja Zagreba. Zemljišta, investicije, GUP, PPZG, prometna rješenja i urbani razvoj rubnih dijelova dugoročno će se omogućiti ovim programom. Strateški dokument prvi je preduvjet kako bi govorili o ozbiljnoj politici razvoja grada.
VRAĆANJE PRAVNE OSOBNOSTI VIJEĆIMA GRADSKIH ČETVRTI
Decentralizacijom sredstava omogućilo bi se prepuštanje odluka o razvoju lokalne zajednice vijećima četvrti. Naime, upravo se na razini vijeća gradske četvrti trebaju donositi i provoditi odluke koje znače najbolje za tu sredinu, taj dio Zagreba. Od komunalne infrastrukture do kapitalnih investicija, škola i vrtića, vijeća četvrti ta su koja najbolje mogu raspoznati prioritete svoje zajednice i sukladno tome pravilno odvojiti sredstva za isto.
GRAD NA SAVI
Projekt je to koji je još devedesetih godina došao iz redova HDZ-a. Oživljavanje i pravilno iskorištavanje jednog od najvećih vodnih potencijala donio bi i razvoj gradu-što gospodarski, što turistički.
VRAĆANJE IMENA KAZALIŠNI TRG
Povijesni pečat gradu Zagrebu ovo će vodstvo HDZ-a ostaviti inicijativom za izmjenu naziva Trga maršala Tita. Nedopustivo je da jedan od najljepših trgova glavnog grada Hrvatske nosi naziv po diktatoru iz bivšeg komunističkog režima. HDZ će inicirati naziv Kazališni trg.

S naznakama programa za lokalne izbore 2017. Mikulić i njegov najuži tim suradnika dali su do znanja da su potpuno orijentirani na vraćanje vlasti u Gradu Zagrebu, ali da će za to biti nužna potpuna mobilizacija članstva te uključivanje šire javnosti koja bi putem okruglih stolova i radnih povjerenstava sudjelovala u detaljnijoj izradi poddijelova samog programa. Uz predsjednika GO HDZ-a Grada Zagreba, na Izbornoj skupštini izabrani su i članovi za Gradski, odnosno za Nadzorni odbor.