Slavne zagrebačke brigade, 144. sesvetska i 145. brigade iz Dubrave proteklih su dana proslavile svojih 25 godina utemeljenja. Za vrijeme najveće agresije u Hrvatskoj, 1991.godine, te su brigade spremno krenule iz svojih domova u Zagrebu na ratišta po cijeloj Hrvatskoj. Od Vukovara preko Petrinje i Moslavine pa sve do Knina i Dubrovnika na jugu, momci iz Dubrave i Sesveta zajedno su se sa ostalim suborcima stavili na raspolaganje Hrvatskoj.

Slaveći obljetnice ovih su se dana Zagrepčani sjetili svih svojih suboraca koji su izgubili živote u bitki za Domovinu, a pokrovitelj dvjema obljetnicama bio je i predsjednik Gradske skupštine i predsjednik HDZ-a Grada Zagreba Andrija Mikulić koji je sa svojim suradnicima odao počast svima zaslužnima za slobodu i život koje danas imamo. Dio njihovih imena, naći će se i u nazivima ulica u Dubravi, kao i u Sesvetama.

-         S ljudima čija imena danas tu čitam, koja ćemo čitati na ulicama Dubrave, mi smo tu na kvartu odrastali. Oni su zajedno s velikim dijelom vas tu, otišli tih 90-ih godina braniti naše ime i narod. Našu hrvatsku zemlju, koja je stoljećima sanjana, krvlju obranjena, i zbog njih je sveta. Dragi prijatelji, samo zbog svetosti naše zemlje imamo ogroman dug da moramo na njoj raditi i za nju. To je moja obveza, to je moje vraćanje duga prema ovim ljudima s kojima sam odrastao- istaknuo je u svome govoru predsjednik Mikulić te dodao da su naši branitelji žrtvovali svoj život, položili na oltaru domovine te da svi mi svakog dana moramo polagati sav svoj trud i mogućnosti da ovu našu Hrvatsku pokrenemo, da joj udahnemo život

 

Uz predsjednika Udruge veterana 145.brigade Željka Radoševića u Dubravi te predsjednika Udruge veterana 144.sesvetske brigade Antu Plazonića u Sesvetama, ove su dvije obljetnice podsjetile na sav ratni put te na zajedništvo koje se od tada njegovalo među pripadnicima ovih brigada. Na nama je, da svake godine kod spomenika poginulim braniteljima pokažemo da se i mi radi njih želimo okupljati te da su nam zajedništvo, ljubav prema Domovini i borba za Hrvatsku sveti ciljevi koje dugujemo upravo njima.