Došao je i taj dan, dan koji je Zagreb čekao. Tomislav Tomašević dugo se skrivao, dugo je izbjegavao, Davor Filipović već tjednima ga poziva na TV sučeljavanje, i sada se napokon vođa profesionalnih demonstranata u glavnom gradu morao u debati „Točke na tjedan“ suočiti s našim pobjedničkim kandidatom. 

Doduše, Tomašević je sa sobom na N1 televiziju poveo SDP-ova Joška Klisovića da mu pomogne, da bude 2:1.  

No nema veze. Udruženi Tomašević i Klisović najčešće su ostajali bez - teksta. Jer na svaku njihovu plitku podvalu, u stilu da se „ništa nije napravilo“, Filipović je „muški“ odgovarao konkretnim činjenicama. Odlično pripremljen, u debati je sipao brojke iz rukava - na veliku žalost svoje dvojice konkurenata. Posramio ih je poznavanjem problematike obnove.  

Tko zna zna! Tko ne zna dva 

Naravno, sad će destruktivci, profesionalni prosvjednici i pristaše posrnulog SDP-a uprijeti svom snagom kako bi pokušali relativizirati pobjednički nastup našeg Davora, no sve je jasno: Filipović je očitao lekciju protivničkom dvojcu te potvrdio ono što otprije znamo - da sigurno ulazi u 2. krug. U kojem će - pobijediti! 

Davor Filipović - jedina brana pred destruktivcima neznalicama iz Možemo i SDP-a 

A koliko je duboko njihovo neznanje, zorno svjedoči i ova ubojita Filipovićeva replika iz TNT debate: 

G. Klisoviću, Vi ne znate ni kako se točno zove gđa Jelena Pavičić Vukičević, očito teško plivate u zagrebačkim temama. A vi, g. Tomaševiću, strašili ste narod, širili crnilo da RH „neće stići“ zatražiti sredstva iz Fonda solidarnosti EU-a za obnovu, no niste znali da taj zahtjev naša Vlada može podnijeti tek nakon što se, prema precizno definiranoj metodologiji, donese verificirana procjena ukupnih šteta od potresa. Na kraju je RH za obnovu dobila bespovratnih 683.7 milijuna eura, što je najveći iznos po glavi stanovnika za neku državu u povijesti tog fonda! 

SDP & MOŽEMO IMAJU ISTI CILJ - ŠTO GORE, TO BOLJE! 

Nakon debate, na svom FB-u oglasio se Filipović. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti: 

Vjerujem da sam u TNT debati konkretnim brojkama, argumentima i činjenicama dobro kontrirao udruženom dvojcu Tomašević/Klisović i uzvraćao na njihove plitke fore i podmetanja 

Dobro je da sam Zagrepčane podsjetio kako su i Možemo i SDP - u nedostatku ideja i stvarnog sadržaja, a u već poslovičnom višku destrukcije - pokušavali strašiti Zagrepčane s lažnom optužbom da RH 'neće stići' zatražiti novac za obnovu iz Europskog fonda solidarnosti. A pritom nisu znali da Vlada RH taj zahtjev i ne može podnijeti Europskoj komisiji dok se ne dovrši verificirana procjena šteta od potresa. Na kraju, Hrvatska je dobila rekordnih 683.7 milijuna € - i to bespovratnih!  

I današnje su teze mojih konkurenata bile na sličnoj 'razini'. Službeno nisu u koaliciji, ali im je način rada i cilj isti - Što gore, to bolje!  

Šteta što se Tomašević ne usuđuje sam suočiti sa mnom, imao bih više prostora za predstavljanje svoje razvojne vizije i novog modela upravljanja našim voljenim gradom, no nema veze: ako treba, još 100 puta sučelit ću se sam protiv njih dvojice!“.